REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
23.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Poveștile LOCURILOR BÂNTUITE din județul CONSTANȚA

Poveștile LOCURILOR BÂNTUITE din județul CONSTANȚA

Replica API 9 aprilie 2021 | 00:40 22471

Pe întreg globul pământesc apar povești despre clădiri și locuri bântuite sau blestemate. Fantome, strigoi, apariții misterioase, fenomene inexplicabile, urlete de durere și semne sataniste. Aceste lucruri atrag și fascinează prin povestea sa, una mai înfricoșătoare decât cealaltă, iar mulți oameni susțin că au văzut cu ochii lor fantome și fenomene supranaturale în diferite zone ale județului. Și în Constanța, un județ cu o bogată istorie, numeroase clădiri, dar și cu o puternică tradiție în ceea ce privește paranormalul, este înțesată cu astfel de locuri și clădiri despre care umblă vorba printre locuitori că ar fi bântuite.

Povestea hotelului bântuit din Piața Ovidiu

Mai mult decât o simplă atracție pentru turiști, hotelul Intim rămâne un loc demn pentru a fi povestit următoarelor generații. Potrivit persoanelor din zonă, hotelul “ar prinde viață” pe timpul nopţii.

“În curtea hotelului Intim se dau petreceri noaptea”, declara un locatar al zonei, declaraţie care duce spre mitul urban al stafiilor care ar sălăşlui în această clădire. În jurul hotelului au fost țesute povești stranii, spre exemplu totul a plecat de la povestea unei fete răpuse de leucemie într-una dintre camerele acestui imobil. Neștiind nimic despre ea, administratorul a decis să o înmormânteze pe cheltuiala hotelului. Lucrurile acesteia au fost depozitate la subsolul hotelului. Se spune că din acele vremuri, ea se plimbă prin hotel. Alţii în schimb, afirmă că umbra care merge prin imobil ar fi a lui Eminescu, care se reîntoarce pentru a-i scrie preaiubitei Veronica.

Zona Badea Cârţan este bântuită de „mireasa decapitată” de iubit

Un alt loc încărcat de o poveste bântuită este și zona Tomis Nord, mai exact, pe strada Badea Cârţan, în zona stadionului. Un locuitor al zonei a relatat în trecut că o femeie bântuie zona, în urmă cu mai mulţi ani el trecând printr-o experienţă înfiorătoare.

Povestea este ştiută de mai toţi locuitorii zonei ca „Mireasa moartă de pe Badea Cârţan”. „Mireasa a fost decapitată de iubitul ei care era gelos şi credea că îl înşală, chiar înainte cu câteva zile de nuntă. El, foarte supărat şi înecat în alcool, a decapitat-o şi i-a aruncat corpul în bazinul acela din spatele stadionului. Ce este cu adevărat curios este că ea bântuie locul respectiv şi se spune că au fost câteva persoane dispărute în locul respectiv şi nimeni nu spune şi nu ştie nimic deoarece, fiind într-o zonă foarte populată, pentru a nu provoca haos, totul a fost muşamalizat.

Se pare că, aceasta bântuie mai mult bărbaţii, să se răzbune pe soţul care nu a avut încredere în ea. Apariţiile sunt fenomenal de dubioase. Foarte puţine persoane au văzut-o cu adevărat sau au simţit-o dar cei care au făcut-o sunt cam panicaţi să vorbească. Ideea e că eu eram sceptic în ce priveşte fantome vârcolaci şi alte mizerii dar după treaba aia...”, a relatat bărbatul. Acesta susţine că, în urmă cu câţiva ani, când era adolescent, a mers cu mai mulţi prieteni în zona bazinului dezafectat, pe timp de noapte, unde au făcut şi poze. S-a simţit ciudat cât a stat acolo, însă când a descărcat fotografiile a rămas înmărmurit: acestea erau învăluite în fum, chiar dacă afară era senin.

Istorisirea relatată de bărbat a devenit virală la scurt timp, mulţi spunându-i că şi ei locuiesc în zonă şi au auzit câte ceva despre povestea femeii decapitate.

Sanatoriul din Eforie a fost distrus odată cu povestea înspăimântătoare

În Eforie, pe plaja dintre cele două staţiuni exista o construcţie abandonată pe plajă: fostul sanatoriu de copii. Legenda spune că din cauza condiţiilor proaste în care trăiau pacienţii, acolo ar fi izbucnit o epidemie de ciumă. O altă poveste stranie este că între zidurile fostului sanatoriu s-ar fi comis o crimă, o tânără fiind găsită moartă, iar pe perete erau nişte însemne sataniste. Mulţi ani după aceea, în clădirea abandonată s-ar fi auzit voci şi s-ar fi zărit umbre odată cu lăsarea întunericului.

Clădirea dintre cele două stațiuni a fost pusă la pământ în anul 2011. Nu se știe la acest moment dacă victimele odiosului sanatoriu mai bântuie prin zonă, dar cert este faptul că locuitorii au fost mult timp speriați de acest loc.

Emblema orașului Constanța nu a scăpat de statutul de loc bântuit

Nici Cazinoul, emblema oraşului de la malul mării, nu a scăpat de fantome. Conform site-ului wikipedia, acesta apare ca fiind un loc bântuit. Se pare că, atunci când a început construcţia lui s-au descoperit osemintele soldaţilor francezi care au luptat în Războiul Crimeii între anii 1853 – 1854. Ei au murit de holeră şi au fost înmormântaţi aproape de malul mării. Osemintele lor au fost mutate apoi în Cimitirul Francez şi mai apoi în Cimitirul Central. Cu toate acestea, povesteşte arhitectului, lumea bună a vremii nu intra în cazinou întrucât credeau că este bântuit de foştii soldaţi francezi.

Vila Cucoanei este bântuită de doi tineri căsătoriți

Vila Cucoanei, din Constanţa, face parte dintre locurile din România despre care se spune că ar fi bântuite. Legenda vechii case boiereşti spune că aici ar fi locuit în urmă cu zeci de ani un cuplu de tineri căsătoriţi care au murit în condiţii neelucidate. Cei doi au fost găsiţi fără suflare îmbrăcaţi în hainele de nuntă, iar sufletele lor pure ar fi rămas hoinare pe pământ.

Și acestea sunt doar câteva dintre locurile cu povești stranii în spate. Că sunt mituri sau nu, nu putem ști.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe mine m-a bagat in portbagaj fantoma si a fugit cu mine aveti incredere
1
0
ce-ai fumat bre nea ziaristule.ce stiri a-ti ajuns sa dati
8
2
maiii, de-aia nu au fost renovate si puse in exploatare ca sunt bantuite ... mai te doare capu'!
4
2
In fotografie a aparut fum desi afara era senin... pai ce fotografia el? Seninul de afara? Cauza si efect... efectul este lipsa de apetit stiintific, cauze sunt vreo doua: neputinta de a intelege si ignoranta propriu-zisa. Seamana cu chestia aia cu monstrul din preistoric din lacul ala din Scotia. Nu poate exista ptr ca nu se poate naste din nimic....
11
0
sau nais, ai laik zis articole !
3
3
Baba de la Comana !!
2
2
de george simion nu zice nimeni nimic, zici ca e fugit din cosciug, the walking dead
15
4
articolul cu inginerul de la cne cernavoda,bravo tie replicuta, est un cotidian ...sincer si loial, muma pentru unii, ciuma pt. altii!
12
0
In timpul zilei, bantuie nesimtirea si lacomia...
26
0
Cladirea Primariei si CJC este bantuita de fantomele PSD
41
8
ca hoti dau petreceri.
13
0
ceva infiorator
6
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016