REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Poziția Consiliului Județean al Elevilor Constanța, în legătură cu evenimentul de la școala 33

Poziția Consiliului Județean al Elevilor Constanța, în legătură cu evenimentul de la școala 33

Victor ROTARU 12 mai 2023 | 08:18 1155

În cursul zilei de miercuri, 10.05.2023, un elev al Școlii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny” din Constanța ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft. Aceasta a fost depistată de către un cadru didactic, directorul școlii sesizând organele de poliție o zi mai târziu, în vederea începerii investigațiilor.

Pozitia Consiliului Judetean al Elevilor Constanta, in legatura cu evenimentul de la scoala 33

Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structura de reprezentare a elevilor la nivel județean, condamnă astfel de acțiuni reprobabile, întrucât școala ar trebui să reprezinte, în primul rând, un spațiu în care toți actorii implicați în educație să se afle în deplină siguranță. Acest deziderat poate fi atins doar printr-un efort comun al elevilor, părinților și al personalului din școli, în vederea evitării unor cazuri precum cel de săptămâna aceasta.

În acest sens, solicităm Inspectoratului Școlar Județean să prioritizeze actualizarea ștatelor de funcții în toate unitățile de învățământ de la nivelul județului, astfel încât acestea să aibă posibilitatea angajării unui număr mai mare de paznici, care să se asigure că elevii sunt în afara oricărui pericol pe tot parcursul programului școlar. Subliniem că protecția unităților de învățământ este un aspect deosebit de important și că trebuie finanțată de către școală sau primării, fără vreo contribuție din partea elevilor (prin cotizații, fondul clasei ș.a).

De asemenea, întrucât prevenția trebuie să reprezinte acțiunea primordială pentru combaterea oricăror fenomene de nerespectare a legii, Consiliul Județean al Elevilor Constanța atrage atenția asupra necesității implicării Biroului Siguranță Școlară din cadrul IPJ Constanța și a consilierilor școlari de pe raza județului în desfășurarea unor proiecte care să consolideze cunoștințele elevilor despre siguranța în școală.

„Evenimentele precum cel de la Școala Gimnazială nr. 33 sunt, cu siguranță, dezamăgitoare și cutremurătoare, evidențiind totodată fără echivoc lipsa cronică de personal specializat în școli, care să asigure permanent paza. Ne dorim un mediu școlar întru totul sigur pentru toți participanții la educație, care să permită desfășurarea calitativă a procesului instructiv-educativ. Este imperios ca toate unitățile de învățământ să aibă paza asigurată, iar martorii care iau parte la astfel de situații să le raporteze cât de curând posibil, pentru a se lua măsuri. Mizăm pe receptivitatea Inspectoratului Școlar Județean în a verifica incidentul și pe acțiunile viitoare ale autorităților, care să aibă în vedere și acțiuni de conștientizare și prevenție a violenței în mediul școlar.”, a declarat Cristian-Ioan STOIAN, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine mai copiilor pozitia voastra chiar conteaza,dar defapt nu sunteti voi vinovati niste bieti pokemoni ci cei care va baga in seama.
0
0
Reînființarea școlilor de corectie, exmatricularea din scoala respectiva pe termen nelimitat și înscrierea numai în scolile de corectie!!! DURA LEX SED LEX!!!
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677