REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Prăbuşirea podului rutier în sudul Norvegiei nu s-a soldat cu victime

Prăbuşirea podului rutier în sudul Norvegiei nu s-a soldat cu victime

Replica API 17 august 2022 | 00:00 675

Un pod rutier din lemn s-a prăbuşit luni dimineaţă în sudul Norvegiei, iar două vehicule care circulau pe pod - un camion şi un autoturism - au căzut în apă, a anunţat poliţia norvegiană, care a precizat că accidentul nu s-a soldat cu victime, relatează AFP şi dpa.

Luni dimineaţă, poliţia locală a anunţat pe Twitter că, potrivit martorilor, un autoturism şi un camion au căzut în apă după prăbuşirea podului Tretten din sudul Norvegiei, citează Agerpres.

"O maşină a ajuns în râu, iar remorca camionului se află în apă. Cei doi şoferi au fost găsiţi nevătămaţi", a declarat un ofiţer de poliţie, Terje Krogsad, pentru postul local TV2.

Imaginile transmise de posturile de televiziune arătau autoturismul, parţial scufundat, pe puntea podului prăbuşit în râul Gudbrandsdalslagen şi, puţin mai departe, un camion pe o altă secţiune prăbuşită a infrastructurii.

Şoferul camionului a fost salvat cu ajutorul unui elicopter.

"Nu putem şti sigur dacă au mai fost şi alţi oameni pe pod, însă, în acest stadiu, nu avem informaţii despre alte persoane care ar fi putut să cadă în apă", a adăugat Terje Krogsad.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat pentru dpa că şoferul autovehiculului a reuşit să iasă din maşină.

Podul aflat în localitatea Oyer, la nord de oraşul Lillehammer, erau relativ nou, a declarat purtătorul de cuvânt, precizând că deocamdată nu se ştie ce a provocat prăbuşirea.

Inaugurat în 2012, podul Tretten este o structură din lemn de 148 de metri lungime şi 10 metri lăţime care traversează râul Gudbrandsdalslagen pe un drum secundar. Podul are două benzi de circulaţie pentru vehicule şi un trotuar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510