REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
21.8° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

Precizări de la IPJ cu privire la accidentul de duminică, 4 august, pe bulevardul Ferdinand din Constanța

Precizări de la IPJ cu privire la accidentul de duminică, 4 august, pe bulevardul Ferdinand din Constanța

Deria ISLEAM 5 august 2024 | 00:00 6044

Având în vedere accidentul rutier care a avut loc, în această dimineață, pe bulevardul Ferdinand din municipiul Constanța, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele.

Precizari de la IPJ cu privire la accidentul de duminica, 4 august, pe bulevardul Ferdinand din ConstantaLocul accidentului, bv. Ferdinand, Constanța

Testele rapide utilizate de către Poliția Română sunt teste rapide de screening sau de orientare și nu sunt teste de diagnostic sau de certitudine, așa cum sunt analizele efectuate în cadrul INML sau IML, iar, în cazul unui rezultat pozitiv, în mod obligatoriu acesta trebuie confirmat și prin alte metode de investigație.

În acelasi sens, în cazul aparatelor drugtest model Drugtest Drager 5000, mijloace tehnice din dotarea poliției, producătorul menționează faptul că „sistemul de măsurare este destinat identificării simultane, calitative, a substanțelor sau claselor de substanțe din saliva umană, în scopuri de diagnosticare (diagnosticare in-vitro) sau în aplicații de medicină legală. 

Sistemul de testare Drug Test Drager 5000 este un procedeu de măsurare calitativă pentru identificarea substanțelor căutate sau ale metaboliților lor în probă deasupra unei valori limită a concentrației (Cut-off) și de aceea furnizează numai un rezultat analitic preliminar (Procedeu de screening). 

Pentru a obține un rezultat analitic confirmat, trebuie utilizată încă o altă metodă specifică în laboratoarele instituțiilor sanitare autorizate.

Tocmai de aceea, în cazul accidentelor cu victimă, pe lângă testarea cu aparatele din dotare, ce se realizează ori de câte ori starea persoanei implicate în accident o permite, sunt recoltate probe biologice.

Astfel, se stabilește cu exactitate prezența alcoolului sau substanțelor interzise în corpul participantului la trafic, printr-un procedeu ce reprezintă probă în cadrul procesului penal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
putea sa nu manince si gura ipj ceva?
1
0
Deci, pana vor avea rezultatele de la IML, soferul e considerat nevinovat de consum de substante interzise. Stiri cu titlu bomba, ca sa atraga citirea articolului...
8
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364