REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
20.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Predoiu: Suntem în grafic cu toate operaţiunile pentru buna desfăşurare a procesului electoral

Predoiu: Suntem în grafic cu toate operaţiunile pentru buna desfăşurare a procesului electoral

Victor ROTARU 7 iunie 2024 | 00:00 68

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că au fost luate toate măsurile ca procesul electoral să se desfăşoare în bună regulă, atât din punct de vedere al procedurilor, cât şi al mijloacelor şi calendarului acţiunilor, precum şi în ceea ce priveşte transportul materialelor electorale înainte şi după vot.

Predoiu: Suntem in grafic cu toate operatiunile pentru buna desfasurare a procesului electoral Cătălin Predoiu

"Suntem în grafic cu toate operaţiunile tehnice şi financiare prevăzute de lege pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral - atât ale instituţiilor MAI, cât şi ale instituţiilor partenere. Am luat toate măsurile ca procesul să se desfăşoare în bună regulă atât din punct de vedere al procedurilor, cât şi al mijloacelor şi calendarului acţiunilor, precum şi în ceea ce priveşte transportul materialelor electorale înainte şi după vot. Am expus încă din prima şedinţă o serie de principii pe care sunt convins că le îmbrăţişăm cu toţii: respectarea Constituţiei, a tuturor legilor, echidistanţă, imparţialitate, transparenţă, legalitate. Am plecat de la aceste principii în organizarea procesului electoral, de la prevederi legale, de la resursele pe care le avem, şi asta se va reflecta inclusiv în procedurile pe care le-am gândit, şi de la obiectivul pe care îl avem cu toţii: de a pune cetăţenii români în poziţia de a-şi exprima liber votul în cele două tipuri de alegeri", a afirmat Cătălin Predoiu, în cadrul şedinţei tehnice pentru pregătirea proceselor electorale care vor avea loc pe 9 iunie, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu le-a transmis structurilor MAI "să asigure o prezenţă activă şi proactivă, fără a lăsa să se înregistreze situaţii care necesită verificări şi resurse suplimentare".

Toni Greblă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, a asigurat că "în ceea ce priveşte pregătirile pentru desfăşurarea alegerilor din 9 iunie, la acest moment, sunt transmise în teritoriu toate materialele necesare operaţiunii de votare".

La reuniunea de la MAI au participat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, preşedintele AEP, Toni Greblă, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică, Bogdan Despescu, secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, Aneta Matei, precum şi reprezentanţi ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Dezvoltării, Ministerului Finanţelor, Ministerului Muncii, Ministerului Educaţiei, Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Statistică şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

În cadrul procesului electoral, Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale, este responsabil de menţinerea şi asigurarea ordinii publice la nivel naţional şi în zona secţiilor de votare, precum şi de securitatea pe timpul tipăririi, transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării şi de securitatea dosarelor cu rezultatele votării întocmite de birourile electorale din ţară, pe timpul transportului acestora la birourile electorale şi la Biroul Electoral Central, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016