REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

PREFECTUL Coșa: 25.000 de constănțeni au fost VACCINAȚI

PREFECTUL Coșa: 25.000 de constănțeni au fost VACCINAȚI

Replica API 30 ianuarie 2021 | 09:08 1684

După mai bine de un an de la debutul cazurilor de COVID-19, două mari firme farmaceutice producătoare de vaccinuri au anunțat că au dezvoltat primele vaccinuri cu eficacitate de 95%. Pentru a reveni la normalitate, populația lumii trebuie să devină imună la SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Vaccinarea poate face asta. La Constanța, de la începutul fazei simbolice, până în momentul actual s-au vaccinat mult peste 25.000 de persoane. În plus, pe lângă cele 19 centre existente, în prezent, se vor deschide și altele noi.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a fost prezent vineri, 29 ianuarie, la Cazinoul din Constanța. La eveniment a fost prezent și primarul municipiului, Vergil Chițac, dar şi prefectului judeţului, Silviu Coşa care a discutat despre imunizarea populației la nivelul județului Constanța.

După mai bine de un an de luptă cu noul coronavirus, s-a dat startul imunizării în județul Constanța. În schema actuală, pentru următoarele etape, la nivelul județului a fost stabilit un număr de 19 centre de vaccinare, dintre care două în municipii. Trebuie menționat că cele două centre din municipiu vor avea, în total, 32 de cabinete. În fiecare cabinet va exista o echipă formată din patru persoane (un medic, doi asistenți și un registrator).

În județul Constanța s-au vaccinat peste 25.000 de persoane

Conform informațiilor transmise de către prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, se pare că, numărul celor care s-au imunizat depășește cifra de 25.000. Nici rata efectelor adverse nu este una înspăimântătoare, mai degrabă îmbucurătoare. Din cele 25.000 de persoane imunizate, procentajul celor care au suferit reacții adverse este mult sub 1%, mai exact, 0.12%.

,,Pe întreg județul Constanța, rata efectelor adverse este de 0,12%, ceea ce cred că este de bun augur și de natură să ne elimine teama de acesta. Lucrurile sunt pe direcția cea bună” a declara acesta.

Noi centre de vaccinare în județ

La Constanța, există la acest moment, în tot județul, 19 centre de vaccinare pentru populația care se încadrează în aceste categorii. Conform celor transmise de prefect, pe lângă cele 19 existente, vor fi pornite și alte centre de vaccinare. ,,Desigur, pe lângă cele 19 centre existente, ne gândim și la posibilitatea de pornire a altor centre de vaccinare”.

O singură problemă înregistrată cu dozele de vaccin

De la începutul fazei simbolice și până în prezent a existat o singură problemă cu dozele de vaccin. ,,Pe întreg județul, până în prezent, a fost înregistrată o singură problemă legată de dozele de vaccin, mai exact, cea de la Mangalia. Centrul respectiv a rămas fără dozele necesare, iar oamenii au fost nevoiți să aștepte câteva ore până când au ajuns noile doze.”

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prefectu e makidon? Pe.bune..numai tigabini si makidoni in orasul asta???????
2
2
Autoritatile in domeniu sunt vinovate de cresterea cazurilor si tot ei ne impun restrictii si dau amenzi.Nu e frumos? Traiasca democratia ,sau ma rog,ce a mai ramas din ea !!
0
4
Aia 25.000! Trebuie sa se revaccinee peste 3 saptamani, deci tehnic cifra este la jumatate
1
1
Ai cresc gradele!
0
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436