REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
23.8° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Prefectul Silviu Coșa reacționează după atacul Ministrului Câciu la autoritățile locale

Prefectul Silviu Coșa reacționează după atacul Ministrului Câciu la autoritățile locale

Deria ISLEAM 1 septembrie 2024 | 13:00 1135

Disputele politice și criticile privind gestionarea infrastructurii din sudul litoralului au escaladat după inundațiile masive care au lovit zona în noaptea de vineri spre sâmbătă. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a acuzat autoritățile locale din Mangalia de „nepăsare” și de lipsă de acțiune în fața infrastructurii învechite, responsabilă pentru amplificarea pagubelor. În replică, prefectul Constanței a respins ferm aceste acuzații, subliniind performanțele administrației locale în atragerea fondurilor europene și criticând tonul politic al declarațiilor ministrului. Acest schimb dur de replici pune în lumină tensiunile dintre administrația locală și autoritățile centrale în gestionarea crizelor care afectează litoralul românesc.

Prefectul Silviu Cosa reactioneaza dupa atacul Ministrului Caciu la autoritatile localeAdrian Câciu, Silviu Coșa

Inundațiile devastatoare care au lovit sudul litoralului românesc în noaptea de vineri spre sâmbătă au adus în prim-plan o dispută politică între ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, și prefectul Constanței, Silviu Coșa. În timp ce autoritățile și locuitorii din zonele afectate se luptau cu efectele torențiale ale ploii, ministrul Câciu a lansat o serie de critici dure la adresa administrației locale din Mangalia, acuzând-o de „nepăsare” în ceea ce privește infrastructura stațiunilor turistice.

Adrian Câciu, atac la autoritățile locale

„Este inadmisibil să îți lași mașina în parcare și să nu o găsești, că în prima fază nu o vezi, după aia începi să vezi că de fapt ai cam pierdut-o”, a declarat Câciu, subliniind că lipsa investițiilor în infrastructură și inadecvarea administrației locale sunt responsabile pentru pagubele cauzate de fenomenele meteo extreme. El a atras atenția asupra necesității unor parteneriate solide între autoritățile locale și antreprenorii din turism, sugerând că acestea sunt absente sau ineficiente.

Răspunsul prefectului Constanței, Silviu Coșa

Răspunsul nu a întârziat să apară. Prefectul Constanței a ripostat vehement printr-o postare pe Facebook, în care a criticat declarațiile ministrului Câciu. „Să acuzi primarii liberali din zona litorală de lipsă de preocupare față de infrastructură, în condițiile în care aceștia sunt #campioni la atragerea de fonduri europene, înseamnă să nu îți cunoști activitatea propriului minister”, a scris prefectul. El a considerat atacul ministrului drept „josnic” și lipsit de respect față de eforturile depuse de autoritățile locale și pompierii care au lucrat necontenit pentru a aduce situația la normal.

Prefectul a subliniat că parteneriatele în turism despre care a vorbit ministrul sunt deja active și că Organizațiile de Management al Destinației reprezintă tocmai colaborarea între autoritățile locale și patronatele din turism. Totodată, el a sugerat că ministrul Câciu ar fi trebuit să se documenteze mai bine înainte de a lansa asemenea acuzații și a făcut apel la decență în abordarea acestor probleme.

În timp ce prefectul Constanței a apărat activitatea autorităților locale și a pus accent pe rezultatele concrete obținute prin fondurile europene, schimbul de replici dintre cei doi oficiali evidențiază tensiunile politice care complică și mai mult gestionarea crizelor de pe litoralul românesc. Inundațiile recente au scos la iveală nu doar problemele de infrastructură, ci și neînțelegerile dintre nivelul local și cel central, într-un context în care solidaritatea și colaborarea ar trebui să fie prioritare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dupa dezastru, multi prostavani dau cu gura, poate pune botul pro sti mea!
4
0
Au arat jumăt**e din bulevardele orașului dar nu au schimbat conductele de canalizare cu unele cu diametre mai mari . In Constanta s-au construit blocuri fără număr insa sistemul de canalizare este același. Daca vine o ploaie zdravănă canalizarea nu face față. Prefectul nu vede haosul din oraș , bulevardele au pierdut cate doua benzi de circulație, transportul public este la pământ , autobuzele vin rar , au capacitate mică, sunt aglomerate. Administrația locală trebuie să folosească banii contribuabililor pt îmbunătățirea calității vieții acestora- un transport in comun civilizat, siguranță pe străzi, spatii verzi generoase . Faptul că fondurile europene au fost folosite pt schimbarea bordurilor, a asfaltului cu pavele , un iluminat de intensitate mai mică nu mă determină să consider că aceste "realizări " ajută cu ceva cetățeanul . Pentru toate aceste "realizări " inutile vom plăti în anii ce urmează taxe și impozite uriașe.
5
0
Unul mai bou ca altul și amândoi idioti
8
1
Mai da te n mor tii tai de sec urist infect. Acum candidezi si te-a gasit publicitatea. Oricum nu te uitam pt cate nu ai facut pt constanta . Dormi linistit .
8
0
Bai Cosa tu ai halit salariu ca sa previi, ai mancat banii tarii degeaba. Mara la privat
9
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365