REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Pregătirea personalului pentru sistemele speciale de securitate ale Unităților 1 și 2 ale CNE Cernavodă costă 3 milioane de euro

Pregătirea personalului pentru sistemele speciale de securitate ale Unităților 1 și 2 ale CNE Cernavodă costă 3 milioane de euro

Andreea CONDURACHE 14 mai 2024 | 00:00 5011

Compania Națională Nuclearelectrica SA a lansat în cursul zilei de 10 mai a.c. o procedură de licitație pentru achiziția serviciul de suport tehnic și consultanță în vederea pregătirii personalului tehnic pentru sistemele I&C (Instrumentație și Control) și sistemele SDS (Sisteme Speciale de Securitate - Shutdown Systems) ale Unităților 1 și 2 ale CNE Cernavodă. Valoarea estimată a contractului este de 19.059.015 de lei, fără TVA, adică aproximativ 3.830.342 de euro, perioada fiind de 48 de luni. Atribuirea contractului va avea loc pe 10 iunie 2024.

Pregatirea personalului pentru sistemele speciale de securitate ale Unitatilor 1 si 2 ale CNE Cernavoda costa 3 milioane de euro

Pentru realizarea în cele mai bune condiții a activităților de întreținere și reparații pentru I&C și pentru sistemele speciale de securitatea SDS1 și SDS2 este nevoie de suport tehnic în vederea organizării, pregătirii personalului, emiterii și revizuirii procedurilor de mentenanță pentru aceste sisteme. Folosirea unor specialiști cu experiența în exploatarea și întreținerea sistemelor I&C și Shutdown din cadrul centralelor nucleare CANDU, care să vină cu un volum de informații concrete pentru a sprijini personalul CNE Cernavodă din departamentele tehnice și de mentenanță, reprezintă o soluție care va asigura realizarea activităților la aceste sisteme în cele mai bune condiții.

Serviciile vor fi asigurate de doi experți tehnici. Se estimează că vor fi prestate un număr total de 16.320 de ore, astfel: expert tehnic I&C – 170 de ore/lună x 48 luni și expert tehnic SDS-uri – 170 de ore/lună x 48 de luni. Cei doi experți tehnici vor avea în vedere analiza program de pregătire pentru personalul de mentenanță I&C și SDS-uri (Shutdown Systems), analiza proceduri pentru dobândire skill-uri aplicabile personalului de mentenanță, identificarea calificărilor necesare personalului, crearea unui sistem de acumulare cunoștințe și comportamente necesare, definire calificări și experiență pentru reparatori pentru a iniția un plan de depistare defecte, dar și multe alte asemenea.

Pregatirea personalului pentru sistemele speciale de securitate ale Unitatilor 1 si 2 ale CNE Cernavoda costa 3 milioane de europrocedura de licitație

Personalul propus trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Unul dintre criteriu o reprezintă vechimea de 15 ani în domeniul studiilor superioare, experiență de minimum 10 ani ca specialist pe sistemele SDS la alte centrale nucleare de tip CANDU 600, să fi lucrat într-o centrală de tip CANDU 600, într-o poziție de conducere sau coordonare, pe sistemele Speciale de Securitate, să nu fie sau să nu fi fost angajat al CNE Cernavodă și să vorbească fluent limba engleză.

Durata de prestare a serviciilor în baza contractului va fi de 48 de luni. Atribuirea contractului va avea loc pe 10 iunie 2024.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sincer? Adica dintro data personalului tehnic si de intretinere i sa sters memoria si trebuie reinstruit. Ma bine sa angajeze altii gata instruiti si cu memorie mai mare si se iese mult mai ieftin. Dupa cum se vede ,seamana a licitatie cu dedicatie,sunt curios cui.
2
2
VRAJEALA UTECISTA...TOATA LUMEA VREA SA PROFITE...DIN ACEST MOTIV,ACEASTA TARA ALUNECA...USOR...DAR SIGUR IN PRAPATIE..NIMENI NU NE MAI POATE AJUTA...ESTE TARZIU..VOM TRAI MOMENTE GRELE...DAR TOTI ASTEAPTA...VOTURILE... SI FURACIUNILE..
2
0
Centrala de la Cernavodă este in topul centralelor nucleare. Sincer acesta este un mod de sifonare a banilor." Prietenii știu de ce!"
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364