REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
20.4° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Premieră! O artistă din Constanța a lansat primul serviciu de securitate gratuit care ajută femeile în cazul unei răpiri!

Premieră! O artistă din Constanța a lansat primul serviciu de securitate gratuit care ajută femeile în cazul unei răpiri!

Deria ISLEAM 1 iunie 2024 | 00:00 1406

Cântăreața Erika Isac lansează GETHOMESAFE în parteneriat cu SSG, primul serviciu de securitate gratuit pentru protecția femeilor. După valul de controverse pe care l-a stârnit cu piesele Macarena și Femei în parlament, Erika duce mai departe lupta pentru siguranța femeilor din România. Serviciul, momentan disponibil doar în București și Ilfov, promite să se extindă în toate zonele țării, inclusiv la Constanța. Deși artista a stârnit multe controverse odată cu lansarea piesei Macarena, manifest împotriva violenței domestice, nimic nu pare să o oprească din a milita pentru drepturile femeilor.

Premiera! O artista din Constanta a lansat primul serviciu de securitate gratuit care ajuta femeile in cazul unei rapiri!
Erika Isac, în vârstă de 23 de ani, născută în Constanța, a intrat în industria muzicală la vârsta de 6 ani, participând la diverse concursuri de muzică și concerte, spune Global Records. În 2015 devine cea mai virală concurentă X Factor România cu un cover al piesei „Look at me now” de Chris Brown & Busta Rhymes. Audiția artistei devine cunoscută în toată lumea, din Brazilia către Australia.

Artista redevine virală în toată țara după lansarea piesei Macarena, în al cărei videoclip apare alături de alte artiste care își împletesc părul una alteia, semn de solidaritate și susținere între femei. Apare și Mirel din Turnu Măgurele care o privește pe artistă ca pe un obiect, numele și locul folosite stârnind glume în mediul online, Erika replicând că au fost alese complet aleatoriu.

„Dale a tu cuerpo alegría, Macarena”

„Dansează fetele, nu-nțeleg care-i problema” – spune refrenul piesei, o reinterpretare a cunoscutei piese cântate de Los del Rio. O traducere a primului vers ar fi „Dă bucurie corpului tău, Macarena.” Întâmplător sau nu, manifestul artistei Erika Isac aduce în prim plan bucuria de care femeile din România nu au parte întotdeauna sau în totalitate din cauza violenței domestice și abuzurilor la care sunt supuse.

Premiera! O artista din Constanta a lansat primul serviciu de securitate gratuit care ajuta femeile in cazul unei rapiri!


INSP: 2 din 10 femei au fost supuse violenței fizice și/sau sexuale comise de un partener sau prieten

Un studiu INSP arată că, în România, 2 din 10 femei au fost supuse violenței fizice și/sau sexuale comise de un partener sau prieten, 3 din 10 de către o rudă sau un membru al familiei, 10 din 20 au fost supuse hărțuirii sexuale.

Premiera! O artista din Constanta a lansat primul serviciu de securitate gratuit care ajuta femeile in cazul unei rapiri!


GETHOMESAFE

Prima pagină a site-ului o înfățișează pe Erika, iar în spatele acesteia se află echipa SSG, firmă de pază și protecție, menită să intervină atunci când o femeie semnalează o problemă. Este afișat un număr de telefon al call centerului, dar și un formular de înscriere în urma căruia, odată completat, femeile vor fi contactate de operatorii care vor pune la dispoziție toate informațiile, precum și un contract care va permite echipelor să vină în ajutor.

După semnarea contractului, va fi primit un număr de WhatsApp unde se va trimite LIVE location de câte ori o femeie iese în oraș, la club sau la o întâlnire. Dacă este simțit un pericol, în CHAT se va scrie „Macarena” sau se va trimite un emoji, iar echipa de intervenție va fi trimisă în cel mai scurt timp, spune site-ul în cauză.

Premiera! O artista din Constanta a lansat primul serviciu de securitate gratuit care ajuta femeile in cazul unei rapiri!


Serviciul va deveni disponibil în toată țara

Serviciul este momentan disponibil doar în județele Ilfov și București, însă va fi extins cât de curând către toate zonele țării, spun operatorii call center.   

Astfel, indiferent de controversele stârnite de limbajul artistei, considerat de unii ascultători vulgar, neobișnuit sau de părerile împărțite cu privire la mesajul transmis, inițiativa cântăreței este cât se poate de benefică pentru asigurarea siguranței femeilor din România.                                       

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E ca si cum ai fi vegana, iar iubitul/sotul tau ar detine McDonald's. HA! Sunteti in antiteza totala. Versurile tale"ataca", in mod indirect, pustanul M.G.L(iubitul tau). Pai nu umbla el cu"coupe-uri inchiriate"? Sunt masinile lui alea? De fapt, o fi reusit sa ia permisul? Nu de alta, dar la cat se screme sa obtina vocea aia ragusita, mi-e ca se abureste parbrizul pe interior si pica examenul. Are permis de port arma? A, nu? Inseamna ca sunt de jucarie. Ce sunteti voi, ma? Gangsteri de carton? CALM YOUR TlTS, IUBlT0! Nu sunteti voi primii ipocriti care fac asta, nici din Romania, nici la nivel global. Ce nu intelegeti, Eriko, este faptul ca pentru a ajunge"faimosi", voi aveti nevoie de masinile alea scumpe (DE LA MIREI), de "groupie friends"din videoclip, de dubiosii aia mari consumatori de droguri si vanzatori de ORGANE GENlTALE personale sau ale iubitelor/"femeilor lor". VOI UNA ZICETI, ALTA FACETI. Numara"MIREII"din clipurile lui M.G.L! DR0GURILE CINE LE ADUCE LA CONCERTE? IPOCRITO!
8
0
Hai sa o spunem altfel: Fa, Eriko! Tu umbli cu M.G.L si toti lesinatii din TRAP care promoveaza violenta, "viata din cartier" unde traficul de droguri si carne vie e principala sursa de venit, cam acelasi lucru pe care il promoveaza si manelistii lui DANI MOCANU, in mod special cu violenta impotriva femeii, dar te bati in pieptul ala cu nasturi mici, cu mesaje feministe? Inca nu te-ai afisat cu nasturii la vedere, ca oricare alta feminista? Urmeaza? Iti cumpara M.G.L silicoane dupa urmatorul album? Hmm? E gelos dulaul ala mic si ragusit? Calm your tits, ba generatia Z. Ca s-ar putea sa-l suparati pe adevaratul MIREL ALA MARE "de la butoane", care e cam ocupat, vaneaza"PESTI MARI"din fosta securitate ceausista. Voi sunteti gugu-guga! Ati cerut "binecuvantare"de la Tata Vlad sa scuipati in microfon? Sunteti rai, hmm? Sunteti tatuati? I-auzi, puIa mea! Ma uit la feminista Erika si o vad fix pe"activista vegana"TASH PETERSON care si-o freaca pe 0NLYFANS. ERIKA"ATENTION WH0RE"+ M.G.L"PESTE"
7
0
MAC-MAC-MACARENA sau Quack-Quack-ARENA? Mesaj de la unul dintre"MlREII"bine dotati la toate capetele, bine ascuns la vedere:"Tine-ti prietenii aproape, iar dusmanii si mai aproape". Tu erai"copchila"cand prietenele mai mari din anturajul tau din Constanta ma invitau la ele acasa, ca-i alde tac-su plecat. Dupa ce s-au vandut ieftin pe g d iarba la toti lesinatii, multe dintre ele au sfarsit, mai nou, la VlDE0CHAT sau la PUFF, alea mai lesinate au sfarsit pe centura prin AUSTRIA, cu"bombardierii"lor"lover-boy"care se sparg acum"in coupe-uri inchiriate", iar alea si mai lesinate au intrat in C4C4tul asta"TRAP". Daca vrei sa primesti HATE si ai ales sa-ti hranesti cu asta celebritatea, iti pot oferi EU 2-3 teme de ACTIVISM si abia atunci ajungi la LOVE ME or EAT ME! Pana atunci, ce pot sa zic... succes cu dulaul tau M.G.L aka"Pilotul ucrainean Karaya dupa 2 saptamani in Galati"). Nu esti "lectura obligatorie", esti irelevanta. Daca va scremeti prea tare, iese fix un KK. Salutari lu'Alduts!
10
0
bwahahahahahahahahhahaahahhahahah
1
0
Cine este parasuta si de ce ne-ar interesa parerea ei?!?
5
2
Hai sa vedem cum mai facem bani cu firmele de paza. Prostim femeile.
5
2
Singurele femei care nu vor sa fie rapite sunt alea care nici nu vor fi rapite niciodata. Atentie Fat Frumos ca vine Zmeul si te lasa fara Ileana Cossnzeana in timp ce tu pazesti merele de aur. Aplicatie de adormit calul inaripat care manaca jar.
3
4
Da a fost mare eveniment ce sa zic mai BN pe vremea lui mazare
2
3
IN SFARSIT CEVA SA APARAM FEMEILE DIN TARA ASTA! Nu se mai putea cu toate javrele astea de barbati
6
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515