REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
20.4° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

Premierul a subliniat la Washington rolul Congresului SUA pentru consolidarea Parteneriatului strategic

Premierul a subliniat la Washington rolul Congresului SUA pentru consolidarea Parteneriatului strategic

Victor ROTARU 7 decembrie 2023 | 00:00 175

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor, copreşedinţii Mike Rogers şi Adam Smith, în cadrul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, context în care a mulţumit pentru nivelul excelent al dialogului politic bilateral, precum şi pentru contribuţia Congresului SUA la consolidarea Parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

Premierul a subliniat la Washington rolul Congresului SUA pentru consolidarea Parteneriatului strategicMarcel Ciolacu

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a subliniat, totodată, importanţa dezvoltării şi aprofundării acestui parteneriat pe toate dimensiunile sale de cooperare, în special în domeniile apărării, securităţii, energiei, comerţului şi investiţiilor.

"Şeful Guvernului României a discutat cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor despre situaţia din regiunea Europei de Est, respectiv evoluţiile de securitate din regiunea Mării Negre, dar şi din Orientul Mijlociu. Dialogul a vizat şi sprijinul României pentru Ucraina şi Republica Moldova, consolidarea posturii NATO în regiunea Mării Negre, nevoia susţinerii creşterii prezenţei militare a SUA în România, precum şi oportunităţile bilaterale în domeniul apărării", se arată în comunicat.

Totodată, el a subliniat că Parteneriatul strategic cu SUA este şi va rămâne unul dintre pilonii politicii externe şi de securitate a României.

"Ţara noastră rămâne o sursă de stabilitate în regiunea Mării Negre şi va contribui în continuare la consolidarea şi apărarea ordinii internaţionale bazate pe reguli", a afirmat Ciolacu.

În cadrul discuţiilor cu congresmenii americani, premierul a apreciat asistenţa de securitate aprobată de Congresul SUA pentru România, subliniind consolidarea dialogului şi coordonării bilaterale privind implementarea Strategiei SUA pentru securitatea în regiunea Mării Negre, precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte cooperarea cu aliaţii şi partenerii din regiunea Mării Negre, şeful Executivului a amintit vizita delegaţiei Guvernului de la Bucureşti la Kiev pentru prima şedinţă comună a cabinetelor român şi ucrainean.

De asemenea, prim-ministrul a evidenţiat importanţa deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Vilnius pentru securitatea şi stabilitatea Flancului estic al Alianţei.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere şi cu reprezentanţi ai companiei Lockheed Martin, în cadrul căreia a subliniat importanţa colaborării cu companiile americane în evaluarea şi dezvoltarea capabilităţilor din industria naţională de apărare, se mai spune în comunicat, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212