REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.5° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
31.5° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Premierul belgian Alexandre de Croo consideră China drept ţară ostilă, în urma unor acuzaţii de spionaj

Premierul belgian Alexandre de Croo consideră China drept ţară ostilă, în urma unor acuzaţii de spionaj

A.F. 21 decembrie 2023 | 00:00 313

Prim-ministrul Belgiei, Alexandre de Croo, a descris miercuri China drept o ţară "uneori foarte ostilă", în urma acuzaţiilor că Beijingul a recrutat un membru al partidului belgian de extremă dreapta Vlaams Belang ca agent de informaţii, potrivit Reuters.

Premierul belgian Alexandre de Croo considera China drept tara ostila, in urma unor acuzatii de spionajAlexandre de Croo

"Nu trebuie să subestimăm cât de mult nu le place puterilor străine democraţia noastră, unitatea noastră. Spre deosebire de Rusia, China nu ne atacă continentul, dar rămâne o ţară care este uneori foarte ostilă. Acest lucru nu ar trebui respins ca nesemnificativ", a declarat De Croo pentru principalele două ziare importante din Belgia, Le Soir şi De Standaard.

"Democraţia belgiană este vândută. Chinezii încearcă să cumpere influenţă pentru a ne destabiliza democraţia. Prin 'Chinagate', sau ar trebui să spun interesul chinez, totul se dezvăluie în faţa ochilor noştri", a subliniat el.

De Croo a reacţionat la relatări de săptămâna trecută din ziarele Financial Times, Le Monde şi Der Spiegel, care susţineau că Frank Creyelman, din partidul Vlaams Belang, a lucrat cu spioni chinezi timp de cel puţin trei ani.

Tom Van Grieken, liderul Vlaams Belang, care este în favoarea independenţei flamande, l-a exclus vineri pe Creyelman din partid în urma acuzaţiilor.

De Croo a mai spus că Steven Creyelman, fratele lui Frank Creyelman şi, de asemenea, membru al Vlaams Belang, ar trebui să fie înlăturat de la preşedinţia comisiei parlamentare pentru achiziţii de apărare, dar a recunoscut că nu este decizia sa.

"Motto-ul meu este: mai bine în siguranţă decât să-mi pară rău. El prezidează una dintre cele mai sensibile comisii din Parlament", a spus premierul belgian, făcând o comparaţie între această presupusă afacere de spionaj chinez şi aşa-numitul scandal 'Qatargate'.

Qatargate, cel mai mare scandal care a zguduit politica Uniunii Europene din ultimele decenii, se bazează pe suspiciuni conform cărora Qatarul şi Marocul au mituit politicieni, asistenţi parlamentari şi organizaţii neguvernamentale pentru a influenţa procesul decizional în legislativul comunitar, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai afirmații de suspiciuni și bănuieli despre alții, dar despre măgăriile lor jegoase/ordinare nu are nimic de spus?!?!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712