REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 11 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6879
19.4° Constanța Vineri, 11 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6879
 

Premierul Benjamin Netanyahu îi prezintă lui Vladimir Putin planul american ca pe o „oportunitate unică“

Premierul Benjamin Netanyahu îi prezintă lui Vladimir Putin planul american ca pe o „oportunitate unică“

Replica API 31 ianuarie 2020 | 00:00 334

Benjamin Netanyahu și Vladimir Putin

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, care a sosit joi într-o vizită la Moscova, l-a asigurat pe preşedintele rus Vladimir Putin că planul controversat al SUA privind Orientul Mijlociu reprezintă o 'oportunitate unică' de a rezolva conflictul israeliano-palestinian, informează AFP.

Preşedintele rus nu a făcut nicio referire la planul lui Donald Trump în debutul întâlnirii sale cu şeful guvernului israelian, primindu-l la Kremlin, în timp ce Rusia este unul dintre mediatorii istorici ai acestui conflict.

'Sunteţi primul lider căruia îi vorbesc despre 'pactul secolului' al lui Donald Trump. Cred că poate să existe o oportunitate unică acolo şi vreau să vorbim despre aceasta şi, bineînţeles, să aud viziunea dumneavoastră', a spus Netanyahu.

Rusia nu a comentat până în prezent în detaliu propunerea lui Donald Trump, remarcând totuşi că planul contravine, se pare, rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, iar palestinienii au respins textul.

Moscova invită la un dialog israeliano-palestinian direct pentru a se ajunge la un 'compromis reciproc acceptabil'.

Planul lui Trump face numeroase concesii Israelului, acordându-i în special dreptul de a anexa coloniile instalate în Cisiordania ocupată, îndeosebi în Valea Iordanului, notează AFP, citată de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358