REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Premierul Ciolacu anunţă controale urgente în toate centrele pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi

Premierul Ciolacu anunţă controale urgente în toate centrele pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi

Victor ROTARU 9 iulie 2023 | 16:25 958

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, duminică, demararea unor controale urgente în toate centrele pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi.

Premierul Ciolacu anunta controale urgente in toate centrele pentru copii, persoane varstnice si persoane cu dizabilitati

"În primul rând, toate centrele pentru copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi, de stat sau private, trebuie verificate şi reanalizate toate autorizaţiile. Termenul va fi unul foarte scurt, o săptămână, sub coordonarea prefecţilor", a declarat prim-ministrul după o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor torturaţi în azile.

El a solicitat autorităţilor "toleranţă zero faţă de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate" şi a anunţat că a stabilit, împreună cu ministrul Justiţiei, ca soluţionarea acestor cauze să fie prioritară.

"În al treilea rând, fac un apel către toate cultele din România, în primul rând către Biserica Ortodoxă, cât şi către ONG-urile care activează în domeniul social. Avem nevoie de implicarea dumneavoastră pe tot ce ţine de latura socială, asistenţă în primul rând pentru persoanele vulnerabile. Faptele petrecute în aceste azile ale groazei ne-au arătat o dezumanizare totală a unor persoane pe care eu nu le pot numi oameni", a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că Ministerul Muncii va începe de luni discuţii cu toţi reprezentaţii cultelor şi cu ONG-urile, pentru acorduri privind implicarea în această activitate.

"Sistemul trebuie schimbat. Este nepermis să avem o mulţime de instituţii de control care îşi pasează vina una alteia. Trebuie regândit tot sistemul, de la autorizare, monitorizare şi control, cine autorizează şi care sunt condiţiile de autorizare, cine monitorizează, ce monitorizează, intervale şi proceduri clare, cine verifică şi ce verifică. De aceea vreau să clarificăm acest sistem din punct de vedere legislativ astfel încât să nu mai existe portiţe pentru nimeni", a mai spus Ciolacu.

În opinia sa, fiecare trebuie să-şi îndeplinească îndatoririle, cei care nu o fac trebuie să răspundă, "iar cine nu înţelege să-şi facă treaba să plece acasă".

"Nu mai vreau fugă de responsabilitate, ci vreau un sistem coerent, cu reguli clare în acest domeniu. Vorbim, de fapt, de cele mai vulnerabile persoane: copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi", a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu s-a arătat convins că în viitoarea sesiune parlamentară se vor face toate modificările legislative necesare, în urma unor discuţii cu toţi partenerii sociali.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la discuţiile de duminică au fost invitaţi să participe ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
problema exista de 33 de ani si nu este nici azi rezolvata ca multe altele, noscomialele din spitale care au omorat o multime de tineri la colectiv si omoara zilnic bolnavii, etc; budai sa fie demis pentru ca a interzis controalele ong in azile si are in subordine anpdpd, seful diicot demis pentru ca nu a acordat prioritate incetarii imediate a abuzurilor si a prelungit suferintele oamenilor cu 5 luni de zile si primarul din voluntari inculpat din motive evidente care tin de bunul simt, nu este nevoie sa ai nici un fel de cunostinte juridice pentru asta, iar daca legea nu permite atunci si parlamentarii care dau legile inculpati
0
0
1989
0
0
Este posibil sa asistam exact la ce s-a intamplat cu sotii Ceausescu in prezent. Si am sa argumentez in ce sens: Ceausescu NU MAI RASPUNDEA "la apelul MOSCOVEI", iar URSS nu mai suporta ca ROMANIA incepea "sa se ridice" si sa devina o amenintare pentru Moscova. Impreuna cu altii, au decis sa-l elimine pe Ceausescu prin REVOLUTIA din 1989, cand Moscova si-a pus marioneta Iliescu si FSN-ul, USL, devenit mai nou PSD cu 3 ramuri clare AUR-SOS si mai nou PNL. Repet pentru ca este extrem de important, "securistii" lui Ceausescu au acceptat oferta lui ILIESCU(NU TOTI, destui) si au trecut in "SECURITATEA ILIESCIANA" care actioneaza si in prezent in interesul PSD si mai nou au fondat partidul AUR din care a derivat si SOS prin alungarea SOSoacai mult prea guraliva si putinista, iar prin antiteza AUR-SOS, vor sa va pacaleasca, mentinand PSD pe primul loc. SAU...actualul PSD "nu mai raspunde la apelul MOSCOVEI"(dupa plecarea lui Dragnea), deci Moscova-PCR-FSN si"securistii"vor AUR in loc de PSD.
15
0
GEORGE SIMION (AUR) si SOSOACA (SOS) v-au dus cu zaharelul cu propaganda rusa "anti-sistem" sau anti-occidentali "globalisti lgbt-isti" si minciuni gogonate cu "conservatorism" si alte populisme precum "conservarea religiei ortodoxe pro-ruse" si alte baliverne de genul(de parca Moscova ar fi stapana ortodoxiei globale/romanesti sau alte aberatii de genul...). In CONCLUZIE: AUR NU este deloc "anti-sistem", AUR si George Simion sunt exact nemernicii care v-au pacalit sa nu votati USR, PMP, Forta Dreptei sau oricare alte partide din opozitie sau de dreapta, in afara de PSD-PNL-UDMR-AUR-SOS (caci astia sunt toti in aceeasi ARCA PUTINISTA. Da, chiar si PNL, caci a devenit sluga PSD. Iar UDMR lui Viktor Orban normal ca e cu Putin, fara urma de indoiala).Deci, AUR CONSOLIDEAZA PSD-ul pe prima pozitie, iar "in cel mai rau caz" pentru actualul"SISTEM", ar pica PSD si ar fi inlocuit de AUR(DOAMNE FERESTE!). Adica, din lac in put... Scopul lor e sa impiedice partide FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE
14
0
Am da iar din lac in put! Caca-ne-am pe ea de politica"mioritica"... Singura solutie e sa vidanjam toate partidele astea"favorite", toate partidele astea MARI care au sateliti care"le cara apa"si le fac jocurile politice. PSD e ca o caracatita, care are drept "tentacule" si AUR si SOS si PRO Romania si PPU si mai nou si PNL-ul"oligarhului"Rares Bogdan sau Ciuca. Au distrus complet orice urma de OPOZITIE. Uitati-va cum arunca in USR/PMP/Forta Dreptei cu noroi. E clar ca PSD si cu "satelitii" de mai sus sunt PARTE DIN SISTEM, adica PARTE DIN PROBLEMA, parte din aia care ne-au tinut in mocirla rusilor(mai mult sau mai putin, mai direct sau mai indirect) in ultimii aproximativ 34 de ani(cel putin), caci "multi dintre securistii ceausisti" ai PCR au acceptat sa lucreze pentru SECURITATEA ILIESCIANA, cand URSS a capturat REVOLUTIA DIN 1998 si a pus FSN drept conducere marioneta pro-Moscova prin Iliescu(scolit la Moscova). Apoi FSN a devenit PSD prin"securisti"si mai nou AUR consolideaza PSD
13
0
Ce ne-am face noi fara CIOLACU? Hmm? A venit sa salveze situatia, supereroul CIOLACU! El centreaza, el da cu capul. Fix precum faza cu mersul cu METROUL. Sau faza prin care a solicitat soldati din Germania in Romania si a fost refuzat, deci a dat cu mucii in fasole. E clar ca incearca "sa care pianul" pentru PSD la alegerile din 2024, observati astia inca de cand a ajuns in functia ocupata in prezent. Isi face campanie de imagine, posibil sa candideze si la prezidentiale, dar ma indoiesc ca ar avea sanse prea mari. Eventual ar putea sa castige FIX LA FEL PRECUM A CASTIGAT IOHANNIS, doar pentru a nu castiga VIORICA DANCILA alegerile. Banuiesc ca pe asta mizeaza nemernicii astia din PSD, sa candideze CIOLACU in 2024 impotriva agentului rus putinist(Z) GEORGE SIMION din AUR, iar poporul roman normal ca nu ar vota un tradator de tara si de neam precum "activistiul" George Simion care NU A MUNCIT o zi in viata sa pana la aproape 40 de ani cat are. Deci l-ar vota pe CIOLACU"noul Iohannis"...
12
0
De-a dreptul RIDICOL!!! Faptul ca in actualul SCANDAL sunt acuzati cei din PSD, respectiv GABRIELA FIREA, sa apari tu ca presedinte de partid al PSD si sa "anunti controale", e de-a dreptul RIDICOL! E ca si cum ai spune: "tovarasi, ascundeti repede sub pres, ca venim sa va controlam! Repejor, ca ati vazut ce a patit doamna Gabriela Firea! Cine nu-i gata, il luam cu lopata (desi "jucatorii" auzeau "numaratoarea lui Ciolacu" in timp ce se ascundeau. E cam o joaca de copii... din pacate cu consecinte mult prea grave... Repet! De-a dreptul RIDICOL din partea PSD). Pentru ca astfel de controale sa fie eficiente, trebuie sa fie facute ca "SECRET DE STAT", pe furis. E ca si cum lNTERLOPll ar avea prieteni "LA MASCATI" si sunt anuntati cand vin "MASCATII" in control, apoi satra de lNTERLOPI asteapta "MASCATII" cu paine si sare, daca imi intelegeti aluzia. Au existat enorm de multe episoade de genul. Nu e de mirare! Ne asteptam la asa ceva din partea PSD (GRUP lNFRACTIONAL urmas al FSN si PCR).
12
0
Dacă se dă in presă și tv că se fac controale mâine e vopsit și gardul și leopardul Totul e bine și a fost un caz izolat Asta e răspunsul multi îl știm dinainte Vorbele politicienilor sânt același de treizeci de ani de aia tara merge bine
6
0
controalele se fac neanuntat in spatiul public inainte cu o zi astfel incat cei care sunt controlati sa aibe timp sa se pregateasca degeaba faci control cand il anunti cu o zi inainte dl premier
3
0
Domnule Ciolacu ,nu mai controlati centrele pentru cativa copii ,sa stiti ca sute de minori cu varste intre 12 si 16 ani au acces noapte de noapte la festivalul NEVERSEA ! Nimeni nu a avizat regulamentul de acces facut de organizatori ?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510