REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
26.7° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Premierul - întâlnire cu reprezentanţii Camerei Franceze de Comerţ în România

Premierul - întâlnire cu reprezentanţii Camerei Franceze de Comerţ în România

Victor ROTARU 19 ianuarie 2024 | 00:00 189

Stabilitatea guvernamentală şi fiscală, susţinerea investiţiilor publice şi atragerea unui volum cât mai consistent de fonduri europene au fost principalele teme ale reuniunii de lucru de miercuri a premierului Marcel Ciolacu şi a unor membri ai Guvernului cu reprezentanţii Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România.

Premierul - intalnire cu reprezentantii Camerei Franceze de Comert in RomaniaÎntâlnirea

Ciolacu a subliniat că îşi doreşte un dialog permanent cu mediul de afaceri, pentru că doar împreună cu acesta se vor găsi soluţii pentru implementarea investiţiilor şi creşterea economiei româneşti.

"Îmi doresc un dialog permanent cu mediul de afaceri pentru că doar împreună, prin consultare, vom găsi cele mai bune soluţii care să ducă la implementarea proiectelor de investiţii şi creşterea economiei româneşti, estimată la 3,5% în acest an. În bugetul pentru 2024 am prevăzut un nivel record de investiţii publice, de aproximativ 7% din Produsul Intern Brut. Împreună cu măsurile de combatere a evaziunii fiscale, de reducere a cheltuielilor publice şi a deficitului bugetar asigurăm echilibrul bugetar al României. La nivelul Guvernului, nu avem în vedere noi taxe şi impozite în acest an", a afirmat prim-ministrul, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului remis AGERPRES.

El a transmis că Guvernul va continua demersurile de pregătire, pe toate palierele, pentru aderarea României la OCDE, proces ce aduce beneficii mediului de afaceri, prin preluarea practicilor economiilor dezvoltate.

La întâlnirea de la Palatul Victoria, reprezentanţii Guvernului şi cei ai Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER) au discutat despre finanţările europene şi naţionale disponibile pentru proiecte din infrastructura de transport, energie şi reabilitare termică a clădirilor, despre continuarea digitalizării ANAF şi fiscalitate.

De asemenea, au fost aduse în discuţie aspecte legate de piaţa muncii şi educaţie, factori importanţi pentru creşterea competitivităţii.

"Prim-ministrul a precizat, în acest context, că pentru dezvoltarea învăţământului dual există 1 miliard de lei finanţare disponibilă din fonduri europene şi naţionale, iar legislaţia a fost adaptată astfel încât elevii de liceu dual să aibă şansa să-şi continue pregătirea în învăţământul superior în sistem dual, pe rută completă", se arată în comunicatul Guvernului.

Potrivit sursei citate, vicepreşedintele CCIFER, Adela Jansen, a apreciat deschiderea şi dialogul cu prim-ministrul şi membrii Guvernului.

"Franţa este al treilea investitor străin în România. Investiţiile s-au dublat în ultimii cinci ani, iar numărul locurilor de muncă directe create de companiile franceze în România a ajuns la 125.000. Suntem un partener de discuţie serios şi determinat să contribuie la proiecte majore de dezvoltare", a afirmat Jansen.

La reuniunea de lucru cu investitorii francezi, alături de premierul Ciolacu s-au aflat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212