REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Premierul Orban: Intenţia noastră este să nu aplicăm politici de austeritate

Premierul Orban: Intenţia noastră este să nu aplicăm politici de austeritate

Replica API 25 aprilie 2020 | 00:00 1024

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că intenţia Guvernului nu este aceea de a aplica politici de austeritate.

Precizările au fost făcute după participarea la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

"Intenţia noastră este să nu aplicăm politici de austeritate. Menţinerea unei cereri la un nivel cât mai ridicat reprezintă o garanţie a unei recuperări economice cât mai rapide. Atâta timp cât omul are venituri, atâta timp cât îşi păstrează dorinţa de a cumpăra, atâta timp cât revine la un consum cât de cât normal - atunci va fi un semnal pozitiv pentru economie şi va permite reluarea foarte multor activităţi de producţie, de servicii care sunt aferente satisfacerii nevoilor", a spus Orban.

Întrebat despre şomajul tehnic pentru personalul din sistemul bugetar, premierul a precizat că această măsură nu mai este aplicabilă.

"Nu mai este aplicabilă, pentru că se va termina starea de urgenţă pe 15 mai, măsura ar fi fost eficientă dacă puteam s-o aplicăm o lună, adică 15 zile să lucreze unii şi, în timpul ăsta, jumătate să stea acasă. (...) Cea mai mare parte a angajaţilor din instituţiile publice îşi fac datoria, cine nu îşi face datoria va pleca", a mai spus Orban.

În context, el a explicat că a fost luat în calcul şi faptul că multe familii sunt formate din persoane angajate în instituţii publice şi în mediul privat. "Dacă afectam ambele venituri ale familiei ar fi existat un risc mai mare", a adăugat premierul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Taiati salariile si pensiile foarte mari.
0
0
E pe dracu ! Intentia este sa fiti votati in curand de cat mai multi romani prostovani,sa puneti labele pe putere adica sa aveti majoritate in parlament si dupa aia ,ca basanaul,sa dati cu austeritate in poporul dobitoc,sa dati ordin jandarmeriei si politiei sa fie cat mai abuziva nu impotriva interlopilor,ci impotriva cetatenilor inca liberi. Dar degeaba,eu chiar nu mai cred in insanatosirea si desteptarea romanilor ca natie. Va fi in continuare cel mai rau din Europa dar cu autolaudaci si aplaudaci,dupa model Nord Corean. Vom trai intr-o noua ,,Iepoca de haur''.
1
0
Taie pensiile speciale.
1
0
intentia ta este sa mori prost si ai sa si reusesti ... mai rau e ca ai multi prosti care te voteaza
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436