REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
24.6° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Premierul palestinian afirmă că Israelului nu trebuie să i se dea „permisiunea de a ucide“

Premierul palestinian afirmă că Israelului nu trebuie să i se dea „permisiunea de a ucide“

A.F. 24 octombrie 2023 | 00:00 337

Premierul palestinian Mohammed Shtayyeh a condamnat luni luările de poziţie care dau "Israelului permisiunea de a ucide", după ce Statele Unite şi ţări europene au invocat "dreptul său de a se apăra" şi s-au abţinut de la a-i cere să pună capăt atacurilor din Gaza, relatează AFP.

Premierul palestinian afirma ca Israelului nu trebuie sa i se dea „permisiunea de a ucide“Mohammed Shtayyeh

"Ceea ce auzim de la liderii ocupaţiei (israeliene) despre pregătirile pentru o invazie terestră înseamnă mai multe crime, atrocităţi şi strămutări forţate", a declarat Mohammed Shtayyeh în deschiderea unei reuniuni a guvernului palestinian la Ramallah, în Cisiordania ocupată.

"Condamnăm luările de poziţie care constituie o permisiune de a ucide şi de a oferi (Israelului) o acoperire politică pentru a comite masacre şi a semăna distrugeri în Gaza", a mai spus Shtayyeh, al cărui guvern nu exercită nicio putere în Fâşia Gaza, controlată de islamiştii Hamas.

Preşedintele american Joe Biden şi liderii principalelor puteri occidentale, cu care el a discutat, au reiterat duminică sprijinul lor pentru Israel, cerând totodată respectarea dreptului umanitar internaţional, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Biden a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul britanic Rishi Sunak, premierul canadian Justin Trudeau şi premierul italian Giorgia Meloni, a precizat Casa Albă.

"Liderii şi-au reiterat sprijinul pentru Israel şi pentru dreptul său de a se apăra împotriva terorismului şi au cerut respectarea dreptului umanitar internaţional, mai ales protejarea civililor", a mai spus Casa Alba.

Peste 5.000 de persoane, între care peste 2.000 de copii, au fost ucise în Fâşia Gaza, potrivit autorităţilor locale, de la începutul bombardamentelor israeliene lansate ca represalii la atacul sângeros comis de mişcarea islamistă Hamas în Israel, pe 7 octombrie, citează Agerpres.

Potrivit autorităţilor israeliene, peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise şi alte peste 200 au fost luate ostatice, în timpul acestui atac în urma căruia Israelul a promis că va eradica gruparea Hamas.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712