REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
28.7° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Premierul spaniol cere Israelului să înceteze ''uciderea oarbă a palestinienilor'' în Gaza

Premierul spaniol cere Israelului să înceteze ''uciderea oarbă a palestinienilor'' în Gaza

A.F. 16 noiembrie 2023 | 00:00 292

Premierul spaniol Pedro Sanchez a cerut miercuri Israelului să înceteze "uciderea oarbă a palestinienilor" în Gaza, în discursul său de învestitură susţinut în faţa Camerei Deputaţilor de la Madrid, unde a promis că în noul său mandat de premier va acţiona în Europa pentru ca Palestina să fie recunoscută ca stat, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Premierul spaniol cere Israelului sa inceteze ''uciderea oarba a palestinienilor'' in GazaPedro Sanchez

"Cerem Israelului o încetare imediată a focului în Gaza şi respectarea strictă a dreptului umanitar internaţional care astăzi în mod clar nu este respectat", a spus premierul socialist spaniol.

"Pentru a nu exista confuzii, suntem alături de Israel în respingerea şi răspunsul faţă de atacul terorist pe care această ţară l-a suferit în luna octombrie" şi "cerem eliberarea imediată a ostaticilor" răpiţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas după atacul din 7 octombrie, a adăugat Sanchez. "Dar, la fel de clar, respingem uciderea oarbă a palestinienilor în Gaza şi în Cisiordania", a precizat el.

Premierul socialist spaniol urmează să primească joi votul de încredere al parlamentului pentru un nou mandat după ce şi-a asigurat o majoritate în urma unui acord controversat cu separatiştii catalani, prin care le-a oferit acestora amnistia pentru tentativa de secesiune din 2017.

Sanchez a promis în discurs că "primul angajament" al noului său guvern va fi să acţioneze atât în Spania, cât şi în Europa pentru recunoaşterea statului palestinian, despre care a spus că o vede ca o soluţie a conflictului. Parlamentul de la Madrid a adoptat în anul 2014 o rezoluţie care îndeamnă la recunoaşterea Palestinei ca stat.

Capitala Spaniei a găzduit în anul 1991 o conferinţă de pace asupra Orientului Mijlociu, la care au participat pentru prima dată de de la crearea statului Israel în 1948 toate părţile arabe aflate în conflict direct cu statul evreu, respectiv palestinienii, sirienii, iordanienii şi libanezii. La doi ani după acea conferinţă au fost semnate acordurile de la Oslo, prin care Israelul şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OLP) s-au recunoscut reciproc, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comunistule esti un p***t! Ai primit bani de la arabi.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712