REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Premierul Ucrainei: Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie

Premierul Ucrainei: Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie

Victor ROTARU 24 mai 2024 | 00:00 95

Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Anatoliovîci Şmîhal, afirmă că o victorie a Ucrainei împotriva Rusiei ar fi "victoria tuturor democraţiilor", dar este necesar sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor Kievului.

Premierul Ucrainei: Avem nevoie de sisteme Patriot si speram ca si Romania va putea sa isi aduca o contributie Denîs Anatoliovîci Şmîhal

"Noi acum ne reconstruim ţara şi avem nevoie să-i oprim pe ruşi din a distruge şi mai mult. Avem nevoie de sisteme Patriot şi sperăm că şi România va putea să îşi aducă o contribuţie. Aceste sisteme salvează vieţile civililor şi ajută la menţinerea unei vieţi normale de zi cu zi în Ucraina', a declarat, joi, Şmîhal, într-un mesaj video adresat participanţilor la Black Sea and Balkans Security Forum.

El a subliniat că victoria Ucrainei în războiul cu Rusia va fi o investiţie în securitatea României.

"De mai bine de doi ani noi ne apărăm ţara de agresiunea rusă, dar nu numai asta, naţiunea ucraineană apără bazele şi valorile democraţiei europene care sunt atacate de dictatorul rus. Victoria Ucrainei va fi victoria tuturor democraţiilor. Va fi cea mai mare investiţie în propria voastră securitate. Pentru a vă asigura de această victorie, este nevoie de sprijinul continuu al partenerilor şi aliaţilor noştri", a susţinut Denîs Şmîhal.

Oficialul ucrainean a punctat că ţara sa are, în primul rând, nevoie de sprijin militar, prioritare fiind sistemele de apărare antiaeriană, muniţia pentru artilerie, rachetele cu rază lungă şi medie de acţiune.

La fel de importantă este, potrivit acestuia, confiscarea activelor ruseşti indisponibilizate, care "trebuie să contribuie la recuperarea şi rezilienţa Ucrainei". De asemenea, în opinia premierului Ucrainei, regimul sancţiunilor împotriva economiei ruse trebuie întărit, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti nevoie de pace, nu de armele noastre
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016