REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
18.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Premierul Ucrainei şi şefa CE au discutat la încoronarea regelui Charles despre cerealele ucrainene

Premierul Ucrainei şi şefa CE au discutat la încoronarea regelui Charles despre cerealele ucrainene

Ana Maria LIPAN 8 mai 2023 | 00:00 624

Într-un mesaj postat, sâmbătă, pe Telegram, premierul Ucrainei, Denis Şmihal precizează că s-a întâlnit cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Palatul Buckingham din Londra, unde au sosit pentru încoronarea regelui Charles al III-lea, iar cei doi oficiali au discutat despre exportul și tranzitul cerealelor ucrainene, conform RBC, scrie rador.ro, citată de stiripesurse.ro.

Premierul Ucrainei si sefa CE au discutat la incoronarea regelui Charles despre cerealele ucrainene

Șeful executivului ucrainean a mulțumit pentru sprijinul macrofinanciar și asistența acordată pentru redresarea Ucrainei. "Am abordat problemele exportului și tranzitului produselor agricole ucrainene prin țările UE, în special situația dificilă care a apărut la punctul de trecere cu ​​Polonia" - a menţionat premierul ucrainean. Potrivit acestuia, Ucraina și UE au soluții comune pentru a depăși această problemă și pentru a asigura securitatea alimentară în lume, Ucraina asumându-şi rolul de garant al acesteia.

Președintele rus, Vladimir Putin, nu a răspuns încă propunerilor secretarului general al ONU, António Guterres, privind acordul cu cereale prin Marea Neagră, a transmis, sâmbătă, agenția de presă TASS, citând o declarație a purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Situația în privința acordului „nu se îmbunătățește deocamdată”, a declarat Peskov.

În aprilie, secretarul general al ONU i-a cerut ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, să-i transmită lui Putin o scrisoare prin care îi propune „o cale de urmat care vizează îmbunătățirea, extinderea și prelungirea” acordului care permite exportul sigur de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O căutare deschisă a partenerilor sexuali în orașul tău și în funcție de interese, totul este anonim și gratuit deocamdată. Lucru foarte tare, folosește —-> paply.org/kiska
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436