REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
19.5° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

PREOT din Lumina, prins ”aghesmuit” la VOLAN!

PREOT din Lumina, prins ”aghesmuit” la VOLAN!

Replica API 8 noiembrie 2021 | 23:34 11908

Cristinel Coroiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Preot în localitatea Lumina, acesta este acuzat că condus un autoturism pe DC 86 până la intersecția cu DN22, iar când a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Preotul a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice, fiind vorba despre vin din Sfânta Împărtășanie, rămas în urma actului religios. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Cristinel Coroiu la 1 an de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 3 noiembrie 2021 și nu este definitivă.

Cristinel Coroiu

Potrivit declarațiilor preotului, în data de 30 mai 2020, în intervalul 19:00 – 20:00 a consumat băuturi alcoolice în localitatea Sibioara, respectiv aproximativ 300 – 400 ml vin amestecat cu apă minerală, fără a consuma alimente sau a luat vreun medicament în tot acest interval. De asemenea, acesta declară că în ziua respectivă a efectuat procedura Împărtășaniei în localitatea Sibioara, ocazie cu care a fost nevoit, având în vedere rânduiala creștin - ortodoxă, să consume personal vin din Sfânta Împărtășanie, rămas în urma actului religios. După terminarea evenimentului religios, a rămas la familia respectivă din localitatea Sibioara, unde cu ocazia mesei obișnuite, a servit cantitatea de alcool mai sus precizată.

Preotul și-a chemat un coleg să îl conducă

Având în vedere că a consumat alcool, suspectul declară că inițial, a sunat un coleg pentru a-l chema să îl conducă la domiciliu, însă acesta i-a comunicat că nu știe exact locația în care se află, motiv pentru care, în jurul orelor 21:10, i-a comunicat prietenului că o să meargă până la drumul principal, unde urma să se întâlnească cu acesta, pentru a se urca la volanul autoturismului său. În acest sens, suspectul declară că a condus din localitatea Sibioara pe drumul comunal 86 până la intersecția cu DN 22, unde a fost oprit de către un echipaj al Poliției Rutiere, conducând aproximativ 800 m. Regretă, recunoaște fapta comisă și totodată precizează că a colaborat în mod activ cu echipajul de poliție, care l-a oprit în trafic, și s-a supus tuturor solicitărilor organelor abilitate. Preotul a mai precizat că nu este o persoană consumatoare de alcool și se află la primul incident de acest gen.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că inculpatul a avut o atitudine sinceră pe parcursul cercetărilor, recunoscând și regretând fapta săvârșită, atât în fața organelor de urmărire penală, cât și în fața instanței de judecată. Totodată, instanța a reținut că inculpatul, în vârstă de 47 ani, se află la primul contact cu legea penală prin fapta ce face obiectul prezentului dosar.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
il caracterizeaza pe mwist.
5
2
eveniment negativ cu preotii!
7
6
propun sa il numim prim ministru. nici catzu nu s-a opus, a recunoscut, tot!
8
8
A gresi este omeneste , chiar si popa fiind... De apreciat atitudinea dumnealui , a recunoscut si nu s-a opus, nu a facut circ din situatia asta ! Nu cred ca merita mediatizat...
28
8

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303