REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Joi, 25 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6801
24.9° Constanța Joi, 25 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6801
 

Preşedinta Georgiei a primit interzis la Georgian Airways, după ce a criticat reluarea zborurilor cu Rusia

Preşedinta Georgiei a primit interzis la Georgian Airways, după ce a criticat reluarea zborurilor cu Rusia

Ana Maria LIPAN 21 mai 2023 | 16:34 828

Fondatorul Georgian Airways i-a interzis duminică președintei ţării să mai folosească serviciile companiei după ce aceasta a anunţat că va boicota linia aeriană pentru că a reluat zborurile cu Rusia, relatează duminică agenţia TASS, preluată de stiripesurse.ro. 

Presedinta Georgiei a primit interzis la Georgian Airways, dupa ce a criticat reluarea zborurilor cu RusiaSalome Zurabişvili

Rusia a anunţat în această lună că ridică o interdicţie de patru ani privind zborurile directe în Georgia şi că renunţă la o politică de decenii privind necesitatea vizelor pentru georgienii care vin în Rusia. Preşedinta Salome Zurabişvili a îndemnat autorităţile georgiene să nu răspundă iniţiativei Rusiei, un apel care a fost ignorat.

Tamaz Gaiaşvili, fondatorul companiei private Georgian Airways, a declarat duminică, potrivit TASS, că Zurabişvili este acum "persona non grata" şi va avea interdicţie până când "îşi cere scuze în faţa poporului georgian".

Preşedinta Salome Zurabişvili nu a reacţionat până în prezent la acest anunţ, notează Reuters. Deşi oficialii georgieni au salutat reluarea zborurilor, unii cetăţeni care vor ca ţara din Caucazul de Sud să se distanţeze de Moscova în favoarea Uniunii Europene au protestat duminică în centrul Tbilisi.

Mulţi georgieni se opun oricărei apropieri de Moscova care are staţionate trupe în cele două regiuni separatiste - Abhazia şi Osetia de Sud - care reprezintă circa o cincime din teritoriul ţării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699