REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
21.3° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Preşedintele AEP: Alegerile trebuie organizate impecabil din punct de vedere tehnic

Preşedintele AEP: Alegerile trebuie organizate impecabil din punct de vedere tehnic

Victor ROTARU 22 ianuarie 2024 | 00:00 298

Alegerile trebuie organizate impecabil din punct de vedere tehnic, a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, cu prilejul unei întâlniri de lucru care a avut loc cu reprezentanţi ai principalelor instituţii implicate în organizarea alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie.

Presedintele AEP: Alegerile trebuie organizate impecabil din punct de vedere tehnicToni Greblă

"În general, în lume, se observă o scădere a încrederii în autorităţi şi, uneori, chiar corectitudinea proceselor electorale poate fi pusă sub semnul întrebării, fapt care poate avea un impact negativ asupra conceptului de democraţie. În acest sens, avem o responsabilitate deosebită în consolidarea încrederii cetăţenilor în corectitudinea modului de organizare şi desfăşurare a alegerilor şi păstrarea echidistanţei în raport cu toţi competitorii electorali", a declarat Toni Greblă, în deschiderea întâlnirii de lucru, potrivit unui comunicat al AEP.

La şedinţă au participat principalii responsabili din instituţiile cu atribuţii în desfăşurarea proceselor electorale: Aneta Matei, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Lucreţia Tănase, secretar general al MAE, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, şi directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, general ing. Ionel-Sorin Bălan.

În cadrul şedinţei au fost analizate aspecte relevante privind normele legislative specifice alegerilor pentru Parlamentul European, măsurile suplimentare necesare pentru buna desfăşurare a acestui scrutin, dar şi principalele responsabilităţi ce revin fiecăreia dintre instituţiile publice implicate direct în organizarea proceselor electorale, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jegurile astea împuțite sunt bătute în cuie, numiți pe viață?
2
0
Mizerii de oameni politici. Mint de ingheata Marea Neagra. Ne-au mintit ca vor anula pensiile speciale si pensiile nesimtite. In semn de protest nu ma mai prezint la vot. Sa mearga sa voteze nemernicii si nesimtitii cu pensii speciale.
3
0
alt puscarias care ocupa functii inalte
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212