REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
23.4° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Preşedintele american Joe Biden a întreprins o vizită în statul Colorado

Preşedintele american Joe Biden a întreprins o vizită în statul Colorado

A.F. 1 decembrie 2023 | 00:00 185

Preşedintele american Joe Biden a întreprins o vizită în statul Colorado, unde nu a precupeţit criticile la adresa parlamentarei pro-Trump din circumscripţie, cu un an înainte de alegerile prezidenţiale din 2024 în care Biden ar urma să se confrunte încă o dată cu fostul preşedinte republican, informează joi AFP.

Presedintele american Joe Biden a intreprins o vizita in statul ColoradoJoe Biden

Joe Biden s-a deplasat la o uzină de eoliene din Colorado, pentru a promova planul său de investiţii în energii regenerabile, dar mai ales pentru a o înfrunta pe o aliată a principalului său adversar, pe Lauren Boebert, membră a Camerei Reprezentanţilor.

"Aceasta este una dintre şefii acestei mişcări extreme MAGA" - de la numele republicanilor care îl susţin pe fostul preşedinte Donald Trump - a declarat Joe Biden în faţa angajaţilor de pe situl Pueblo al companiei CS Wind, lider mondial al constructorilor de eoliene.

Pronunţând numele conservatoarei, democratul Biden, catolic fervent, a schiţat în glumă semnul crucii.

Lauren Boebert, aleasă în noiembrie 2020 în Congresul american, face parte dintre susţinătorii fervenţi ai lui Trump, căruia i-a susţinut demersurile pentru invalidarea victoriei lui Joe Biden în alegerile din 2020. Ea face parte din "Freedon Caucus", un grup parlamentar "al libertăţii", format din parlamentari trumpişti scandalagii.

Militantă pro-arme, ea s-a opus inclusiv Inflation Reduction Act (IRA), legea de investiţii masive iniţiată de Joe Biden pentru a încuraja în acelaşi timp subvenţiile şi granturile pentru investiţii în energiile regenerabile, inclusiv în circumscripţia ei.

O contradicţie pe care Biden nu a ezitat să i-o reproşeze. "Ea a calificat această lege drept un eşec răsunător. Spuneţi-le aceasta celor 850 de locuitori din Colorado care îşi vor găsi un nou loc de muncă la Pueblo şi veţi vedea că ei nu ne vor mulţumi pentru această lege", a spus Biden.

Democratul Joe Biden, care se confruntă cu probleme în sondaje, şi-a înmulţit recent atacurile directe împotriva rivalului să republican şi încearcă să-şi îmbunătăţească imaginea insistând asupra bilanţului său economic.

Prin vizita sa în Colorado, el a vizat-o pe una dintre cele mai fidele susţinătoare ale lui Trump, Lauren Boebert, a cărei realegere anul viitor în Camera Reprezentanţilor pare puţin probabil: victoria ei în 2022 a fost una pe muchie, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712