REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Președintele ceh, Petr Pavel, a avut un accident de motocicletă

Președintele ceh, Petr Pavel, a avut un accident de motocicletă

Virgil STOIAN 24 mai 2024 | 12:14 425

Accident de motocicletă pentru președintele ceh. Petr Pavel a fost rănit ușor și a necesitat îngrijiri medicale la spital. 

Presedintele ceh, Petr Pavel, a avut un accident de motocicleta

Președintele Republicii Cehe, Petr Pavel, în vârstă de 62 de ani, a fost dus la un spital din Praga după ce a suferit joi „un accident minor în timp ce conducea motocicleta”, a transmis biroul său într-o scurtă declarație de presă, potrivit agențiilor de știri internaționale, citate de Agerpres.

Președinte implicat în accident de motocicletă

Șeful statului a suferit răni în timp ce se afla pe motocicletă. Deși leziunile nu sunt grave, acestea vor necesita o scurtă perioadă de observație în spital, se precizează în comunicatul postat pe contul Biroului Prezidențial de pe rețeaua de socializare X, citat de EFE și Reuters.

„Preşedintele a fost rănit în timp ce se afla pe motocicletă. Rănile nu sunt grave, dar vor necesita o scurtă observaţie în spital”, se arată în comunicatul emis de Biroul Prezidenţial.

Postul Radio Praga a raportat că Pavel, care a fost comandant al armatei cehe și înalt oficial NATO, a fost transportat la Spitalul Universitar Militar din capitala țării. Pavel va rămâne sub supraveghere medicală pentru o perioadă nedeterminată, conform AFP.

Conform Reuters, poliția a informat pe contul său de pe X că incidentul a avut loc pe un drum închis și nu a fost propriu-zis un accident rutier.

Prima ipoteză a producerii accidentului

Mass-media cehă a relatat că președintele a căzut în timp ce conducea pe un drum închis, astfel încât poliția nu a deschis o investigație cu privire la acest eveniment, notează AFP.

Președintele ceh este un mare pasionat de motociclete, pasiune pe care a păstrat-o și după preluarea funcției de șef al statului la începutul anului 2023.

Candidând ca independent, fostul general, parașutist și diplomat și-a lansat campania electorală pe o motocicletă Harley Davidson și purtând o geacă de piele, imagine devenită iconică, amintește EFE.

În prezent, Pavel conduce un puternic BMW R1200 GS. Vara trecută, ziarele au publicat o fotografie cu el conducând motocicleta fără cască de protecție, menționează AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne ferește... Despre președintele nostru s ar fi scris că a avut un accident la golf....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510