REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Preşedintele Comisiei UNESCO: Avem nevoie de o analiză matură a legislaţiei privind drepturile de autor

Preşedintele Comisiei UNESCO: Avem nevoie de o analiză matură a legislaţiei privind drepturile de autor

Replica API 24 aprilie 2021 | 00:00 977

Preşedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, deputatul Mihai Weber, atrage atenţia, într-un mesaj transmis de Ziua cărţii şi a drepturilor de autor şi a Zilei bibliotecarului, că este nevoie de "o analiză matură" asupra legislaţiei privind drepturile de autor şi proprietatea intelectuală, scrie Agerpres.

Mihai Weber

"'La mulţi ani' tuturor celor care au ales să transforme în meserie dragostea faţă de carte şi de prietenii cărţilor. Lumea cărţii are aceeaşi dinamică efervescentă cu epoca în care trăim şi nu este deloc scutită de provocări. Astăzi discutăm mai mult ca niciodată despre digitalizare, despre nevoia de a apropia şi altfel biblioteca de cititor, dar şi despre responsabilitatea inerentă acestor noi perspective. Discutăm despre fonduri şi insuficienţa acestora, despre accesibilitate şi deschidere. Iar în noul context, în care lectura, consultarea unor documente, a unor manuscrise, se doreşte a fi preponderent în spaţiul virtual, cu siguranţă că avem nevoie de o analiză matură asupra legislaţiei privind drepturile de autor şi proprietatea intelectuală", a transmis Weber în mesajul citat.

El a precizat că nu este doar "un prieten al cărţii, al lecturii, al bibliotecii şi al bibliotecarilor, dar şi al deciziilor ferme şi rapide".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016