REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.7° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
31.7° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Președintele Europol Constanța: Fiecare localitate decide dacă Poliția Locală este utilă sau nu

Președintele Europol Constanța: Fiecare localitate decide dacă Poliția Locală este utilă sau nu

Virgil STOIAN 7 ianuarie 2023 | 00:00 2629

Opinia publică a pus tunurile pe Poliția Locală din Constanța, după ce doi reprezentanți ai acesteia au ridicat în cursul serii de marți, 3 ianuarie a.c., din parcarea Centrului Comercial Tom, autoturismul unor persoane cu dizabilități. Multe voci spun că Poliția Locală ar trebui desființată sau că nu ar trebui să preia din atribuțiile Poliției Naționale. Reporterii Replica de Constanța au vorbit cu Daniel Constantin Avasilcăi, președintele Europol Constanța, despre Poliția Locală, despre motivele pentru care aceasta a luat din atribuțiile Poliției Naționale dar și despre gestul reprobabil al celor doi polițiști locali.

Daniel Constantin Avasilcăi

Președintele Europol Constanța consideră că fiecare localitate ar trebui să decidă dacă Poliția Locală este utilă sau nu, iar în privința preluării unora dintre atribuțiuni de la Poliția Națională, motivul ar fi acoperirea deficitului de personal. ”Această poliție locală funcționează la nivelul comunităților locale prin decizii ale celor care conduc comunitatea locală. Nu e o instituție a statului. Aceasta este o instituție a comunității locale, fiecare localitate decide dacă este utilă sau nu poliția locală.” a declarat președintele Europol Constanța pentru Replica.

Toți cetățenii ar trebui să fie mai activi

Se dau atribuții poliției locale pentru a acoperi deficitul de personal din cadrul poliției naționale. Ei sunt nevoiți la nivel local să acorde pe linie de ordine publică și siguranță rutieră. Asta este singura explicație pentru care se cresc atribuțiile poliției locale, având în vedere că poliția română nu mai face față tuturor sarcinilor și atribuțiilor pe care le are în acest moment cu acest deficit de personal. În privința pregătiri lor profesionale, din câte cunosc, au fost trimiși la cursuri. Ca peste tot, în orice instituție, nu toată lumea excelează. Astea ies în spațiul public și societatea taxează abuzurile și greșelile celor care sunt în slujba cetățenilor. Cetățeanul trebuie să fie întotdeauna activ, nu trebuie să așteptăm ca instituțiile să facă ce vor și noi doar să ne exprimăm nemulțumirile și atât. Toți cetățenii ar trebui să fie mai activi.” a mai adăugat acesta.

Femeia cu dizabilități și cei doi polițiști locali

Instituția ar fi trebuit să își ceară scuze public

În privința incidentului cu mașina ridicată, Avasilcăi este de părere că polițiștii locali s-au pripit când au luat hotărârea să ridice autoturismul: ” S-au grăbit prin faptul că au ridicat acea mașină fără să verifice. Din ce am văzut în spațiul public, doamna spunea că avea lipite pe mașină semne. Eu cred că puteau, având în vedere că mai erau mașini parcate, puteau să mai aștepte. Deși ei au o justificare că ar fi lipsit acea legitimație. Puteau să verifice, pentru că au acces la bazele de date, și să contacteze persoana în cauză. Ai parcată ai mașina, ai însemn lipit pe geam, puteți să ne spuneți seria la legitimație? Ați uitat să o puneți... În momentul în care s-au pripit când au ridicat mașina, puteau să repare greșeala. Să anuleze procesul verbal... Cred că s-au grăbit acolo. Colegii noștri de la poliția națională, verifică mai atent înainte să ia o astfel de măsură, și mai ales o măsură atât de dură. Să îi iei omului mașina, să o duci nu știu unde, să îl pui să plătească... și așa are săraca persoană o viață destul de grea în aceste condiții, nu o mai pui pe drumuri să-și ridice mașina de nu știu unde. Cineva va decide, nu sunt eu în măsură. Nici din partea instituției nu a venit o reacție plină de empatie față de cetățean. Instituția ar fi trebuit să își ceară scuze public. Deși să zicem că la litera legii, patrula a acționat în conformitate cu legea. Dar pe lângă literă, trebuie să fim și în spiritul legii și să nu creăm astfel de situații.” a încheiat președintele Europol Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu au nicio scuza, au gresit flagrant fata de niste oameni cu probleme de sanatate! Iar birocratie " Sa aiba legitimatia la vedere!" Se grabeau oamenii, aveau de cumparat pt sarbatori , se gandeau cum sa coboare din masina cu scaun cu rotile, copil ,etc. Sigur era aglomerat peste tot, nu se face asa ceva, nu te iei de oameni necajiti! Sper ca politistul si politista si-au dat demisia, deja. Sa mearga sa lucreze altceva, fara sa faca rau la nimeni!!!
0
0
OLTEANU VALERIU - politist local in municipiul Constanta. Acest individ este de o nulitate absolutia. Sectorul lui este plin de moloz, el refuzand sa ia masuri impotriva unor firme cu nume de rezonanta. Incaseaza ca functionar public cu regim special un salariu degeaba. Concret: OLTEANU VALERIU trebuie dat afara din Politia Locala Constanta.
5
0
Avem asistente medicale facute asa,dupa niste cursuri de pe urma carora nu au invatat practic nimic,politisti care au putere,tupeu,sunt rai si duri dar stau p***t cu intelegerea menirii politiei in tarile civilizate,sefi de institutii pusi politic,in majoritate complet incompetenti si asa mai departe. E ceva nou? Romanimea suporta din greu,ofteaza resemnata si cine sa hotaraste pleaca definitiv din tara. Care am ramas mai avem sperante,probabil degeaba,ca va fi mai bine macar pentru stranepotii nostri.
6
1
Cum comentati actiunea de dirijare a traficului de catre dna subinspector din cadrul Biroului Rutier Braila si tinuta acesteia!?
1
1
mmolldovean sau mmacchidon cum sa le zic ? Astept propuneri !
6
2
fiind la europol ar trebui sa se ocupe de hotii precum strutzul care au fugit de parnaie. Si sa ia mwia de rigoare !
7
2
despre orice unitate sau institutie de justitie am vorbi, toata lumea stie ca sunt manjiti pana peste cap, toti sunt corupti si petrec cu interlopii ca sa poata sustine campaniile electorale sa ramana in functie. deci… coruptie la greu.
9
1
Daca ar gândi toti polițiștii că domnul Avasilcai nu s-ar petrece asemenea cazuri. Primăria trebuia să-și ceară scuze public.Cui folosește politia locala? Cetățeanului nu.Un polițist modern chiar și cel al primăriei trebuie să cunoască legile,să fie un bun comunicator,să știe să caute rapid informații în baza de date a instituției.El nu mai trebuie sa fie un purtător de chitanțier de amenzi.Echipajul politiei primăriei a așteptat cateva ore până a venit familia pt a putea să-i amendeze.Interesul polițistului local este sa dea amenzi să aducă bani la buget nu are niciun interes să protejeze cetățeanul el este o mașină de dat amenzi.Insa doamna era cu adevărat o persoana cu handicap. Politia unui oraș trebuie să aibă o conducere unica.Cu doua poliții cea națională instruită și dotată și una a primăriei care face numai gafe prestigiul instituției naționale scade pentru că lumea ii percepe și pe incompetenții locali tot că polițiști.
9
3
politistul local trebue sa fie ...scolit, trecut prin examen, testat psihologic, nu oricine poate face atributiile legale daca nu le intelege sau nu sunt capabili!
18
0
Nu este utile!trebuie desfiintata in Mangalia!o adunatura de golani.Deci politia trindaveste si mai se angajeaza altii sa le facamtreaba,dupa modelul institutiilor care au femeire de servici darmcuratenia o face firma de curatenie,femeia de servici e ocupata ca sa bea cafele!
11
2
Politia Locala trebuie DESFINTATA
23
3
Or fi si localii, dar nici cu ai lor nu imi este rusine. Ei se impusca singuri.
14
4
Ce vrea și handicapatul asta?
4
10
La munca in producție nu la frecat menta pe strada
13
7
Si POL Nationala face kkt praf cu angajarile din sursa externa pe care le-a facut
18
8

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436