REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Preşedintele Iohannis: Autorităţile române vor continua să manifeste deschidere deplină faţă de comunitatea evreiască

Preşedintele Iohannis: Autorităţile române vor continua să manifeste deschidere deplină faţă de comunitatea evreiască

Replica API 20 ianuarie 2018 | 00:41 527

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Comitetului Evreiesc American (American Jewish Committee - AJC), condusă de preşedintele executiv, David Harris, context în care a arătat că autorităţile române vor continua să manifeste deschidere deplină faţă de comunitatea evreiască, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis a mulţumit din nou AJC pentru invitarea sa ca oaspete de onoare la Forumul Global al organizaţiei, care s-a desfăşurat la Washington în iunie 2017, şi pentru acordarea prestigioasei distincţii "Light Unto the Nations".

Potrivit sursei citate, şeful statului şi-a exprimat aprecierea pentru întreaga activitate a AJC, inclusiv pentru buna cooperare cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, şi a asigurat că autorităţile române vor continua să manifeste deschidere deplină faţă de comunitatea evreiască, în spiritul toleranţei şi al diversităţii şi în baza angajamentului ferm pentru combaterea manifestărilor extremiste, a rasismului, antisemitismului şi a xenofobiei, precum şi pentru asumarea trecutului şi comemorarea victimelor Holocaustului.

La rândul său, preşedintele executiv al AJC a felicitat România pentru performanţele obţinute în această direcţie şi a încurajat autorităţile române să continue să dezvolte educaţia pe tema Holocaustului. David Harris a apreciat în mod deosebit modul în care România a exercitat preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), în perioada martie 2016 - martie 2017, remarcând rezultatele obţinute în domeniul educaţiei şi cercetării pe tema Holocaustului, mai ales adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului, instrument important în combaterea acestuia.

În cadrul întâlnirii a avut loc şi un schimb de opinii privind Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA şi relaţiile privilegiate dintre România şi Israel, la aprofundarea cărora AJC doreşte să îşi aducă contribuţia în continuare, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comentatorii de mai jos si cei asemenea lor sunt niste flegme cu puroi,nu oameni. Nu cunosc istorie,nu o vor cunoaste pentru ca nu se obosesc sa se cultive,dar ce este mai rau,sunt complet inumani ,periculosi pentru orice societate , in afara de ceva de tip ISIS. Pana si nazistii stiau ca ucigand evreii faceau nedreptati . Comentatorii de mai jos cred ca simt si spun ce trebuie. Sunteti niste nenorociti dementi !!!
1
0
Pe evrei ii intereseaza doar de antisemiti adica de cei impotriva urmasilor lui Sem. Au ei problemele lor de se revolta extremistii impotriva lor.
0
0
muie evreilor !
2
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016