REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Președintele Klaus Iohannis, prezent la școala inteligentă din Constanța. Video

Președintele Klaus Iohannis, prezent la școala inteligentă din Constanța. Video

Virgil STOIAN, Victor ROTARU, V.C. 13 aprilie 2023 | 11:56 3556

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns în vizită joi, 13 aprilie 2023, la Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța. Împreună cu el au venit și Ligia Deca, Ministrul Educației  și Marcel Boloș, Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Presedintele Klaus Iohannis, prezent la scoala inteligenta din Constanta. Video

Formarea competențelor pentru tranziția climatică și cooperarea internațională în materie de educație pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea Președintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat. Având în vedere atingerea neutralității climatice la nivelul Uniunii Europene până la mijlocul acestui secol, cererea de pe piața muncii pentru profesioniști în domeniul energiei verzi este în creștere. Nevoia de a găsi specialiști calificați este resimțită inclusiv de cetățenii interesați de investiții în energie regenerabilă pentru propria locuință.

Presedintele Klaus Iohannis, prezent la scoala inteligenta din Constanta. Video

În cadrul Renewable Energy School of Skills, sunt predate cursuri pentru calificarea și recalificarea adulților, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană și energia solară fotovoltaică. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanți, iar mii de persoane din România și din străinătate urmează anual cursurile și ajung să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa.

Presedintele Klaus Iohannis, prezent la scoala inteligenta din Constanta. Video

Totodată, centrul primește în vizită și elevi, contribuind la implementarea proiectelor educaționale privind schimbările climatice și mediul în școli, inclusiv Săptămâna Verde.

Securitatea energetică și posibilitatea ca cetățenii să poată beneficia de energie la un preț accesibil sunt esențiale pentru bunăstarea și dezvoltarea societății noastre și depind în mare măsură de reușita proiectelor care urmează să fie derulate. Pentru a putea realiza investițiile în noi capacități de producție a energiei regenerabile, așa cum sunt prevăzute de programe guvernamentale, inclusiv PNRR, este fundamental să dispunem de resursă umană calificată, care să asigure implementarea cu succes a acestor proiecte vitale.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține învățarea continuă, o componentă importantă a proiectului România Educată, și un proces cu atât mai relevant într-un context socio-economic în care schimbările rapide necesită o adaptare permanentă la noile realități. Dezvoltarea competențelor necesare tranziției verzi reprezintă o prioritate în Anul European al Competențelor 2023. De asemenea, Planul Industrial aferent Pactului Verde European (European Green Deal), recent lansat de Comisia Europeană, urmărește îmbunătățirea competențelor și calificarea forței de muncă europene pentru a putea acoperi cererea industriei verzi.

Video:

Iohannis: Este o școală, în care oameni interesați sunt pregătiți pentru a forma tehnicieni în zona regenerabilelor

Am vizitat astăzi un centru de formare, putem să-i spunem, este un fel de școală în care oamenii interesați sunt pregătiți pentru a fi tehnicieni în zona regenerabilelor. Este vorba de tineri care vor să se califice, dar și de adulți care vor să se recalifice. Ați fost unii dintre dumneavoastră împreună cu mine, ați văzut baza tehnică. Este un centru, care după părerea mea, funcționează foarte, foarte bine. Din ce am aflat astăzi, din discuții, deja în ultimii mai mult de 10 ani, aici s-au format peste 10.000 de specialiști în acest domeniu. Pentru noi, în România, este o zonă foarte importantă în condițiile în care vrem să extindem considerabil zona de regenerabile. Asta din mai multe motive - vrem să protejăm mediul, vrem să luptăm împotriva schimbărilor climatice, vrem să dispunem de cât mai multă energie din surse regenerabile. Regenerabile, în principal, aici vorbim despre eolian, adică să recoltăm energia vântului și despre fotovoltaice, adică să recoltăm energia solară. Ne află aici, lângă Constanța, în Dobrogea, unde condițiile naturale sunt propice, avem și foarte mult soare, avem și foarte mult vânt și, în mod natural, regenerabilele au luat un avânt semnificativ aici, în zonă. După părerea mea, astfel de centre trebuie extinse în condițiile în care peste tot în România dorim să avem o dezvoltare semnificativă pe regenerabile, asta însemnând și în stil industrial, dar în același timp înseamnă și individual. Tot mai mulți români vor dori să-și transforme felul în care generează sau consumă energie, există o tendință clară sprijinită și prin fonduri europene de a amplasa, de exemplu, panouri fotovoltaice pe case, pe blocuri. Noi, ca și Stat, încurajăm puternic acestă tendință. I-am felicitat pe cei pe care i-am întâlnit astăzi în centru, este o echipă tânără, o echipă foarte energică, un foarte bun exemplu pentru alte dezvoltări similare.”, a transmis Președintele României, Klaus Iohannis.

 

Presedintele Klaus Iohannis, prezent la scoala inteligenta din Constanta. Video

Iohannis: Nu accept ca ajutorul oferit Ucrainei să se întoarcă împotriva fermierului român!

Reporterul Replica l-a întrebat pe Iohannis dacă s-a gândit ce măsuri va lua în privința tranzitului și importului de cereale din Ucraina. Președintele Klaus Iohannis a declarat că, deși a acordat sprijin ucrainenilor, nu va accepta ca acest ajutor să se întoarcă împotriva fermierilor români.”Am reușit să inițiez primul ajutor: suplimentarea banilor europeni pentru fermieri. Dar e prea puțin. Pot să spun, în exclusivitate, că în ședința de CSAT de alaltăieri am discutat această chestiune și am rugat Guvernul să găsească cele mai bune metode pentru a corecta situația. Noi le-am facilitat traficul de cereale. Peste jumătate din ce a exportat Ucraina a trecut prin România. O cantitate imensă, peste 14 milioane de tone de cereale am exportat. Nu le luăm impozite, nu le luăm taxe, dar acest ajutor e pentru Ucraina și nu acceptăm să se întoarcă împotriva fermierului român. Am promisiuni că se lucrează pe aceste chestiuni și că se vor găsi soluții”,a  spus Iohannis reporterului Replica.

Nu e de acord cu comasarea alegerilor

Legat de comasarea alegerilor... ”Este posibilă constituțional. Au existat prime discuții la nivelul coaliție. Dacă nu aduce nimic pentru cetățeni si nici pentru partide, nu se vor face aceste comasări. În România, in 2024 am avea cam multe alegeri. In primavară Europarlamentare, toamna devreme Alegerile Locale, toamna târziu Parlamentare, toamna și mai târziu Prezidentiale,. Ori 4 tipuri de alegeri ar fi complicat. Ne-am afla într-o campanie continuă de alegeri, pentru oameni nu cred ca ar fi un festival, precum ar fi pentru media. Un temei pentru discuție exista, dar nu exista o discuție luată”, a mai precizat oficialul.

Video:

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care esti prossstul de nu esti de acord cu ceilalti de sub mine?
0
0
Iohanis....la scoala inteligenta?? Un nou film S.F. ?????
2
0
Slugile strainilor. Sa va iau regenerabilele in p**a
2
1
Bine ca mai ai putin si pleci
4
0
Chitac baga in tine pensii fara munca cu vrajeala la catedra. Ce exemplu ne dai noua tinerilor care muncim din greu pe 3000 de ron si tu mananci de la stat din taxe 30000 de ron pe luna. Asta da furt, de-aia n-ai tu interes sa faci reforme , bagi in tine pensii si salarii nesimtite
5
0
Da nu vrei matale sa vizitezi si orasul? Si sa il intrebi le tov primar de ce isi bate joc de constanteni?
13
1
de ce nu permiteti comentariile la articolele cu chitac ? il lingeti in c*r ca si pe altii incat deveniti gretosi; asta este cenzura; unde este democratia unde oricine poate injura sau critica pe oricine ? va semnati cu inconstienta certificatul de deces in fata retelelor sociale ca si celelalte publicatii online cu rating infim spre zero subventionate de cine stie ce organizatii care actioneaza si sunt suficient de puternice din umbra si va aduceti si voi contributia la cresterea exploziva a aur si altor escroci oportunisti
15
1
Pleacă bre la matale la stână la Sibiu! Lasă loc leprelor pesedeu nea Colacu squirtosu și nea grundeanu palamachia! Duceți la cer salariile putorilor și pensiile labagiilor ! Le plătească mă.ta incheasda de putori!
12
2
Un escroc si un oportunist ajuns in functia cea mai inalta numai din cauza gretei imense fata de mafia psd in ultimii 33 de ani; educatia, pentru care a declarat cu ipocrizie ca lupta, este in aceeasi stare catastrofala dintotdeauna, nu s-a schimbat nimic; nici in celelalte zone de competenta nu a facut nimic; va ramane in istorie un neica nimeni oportunist si marginit in propriile prejudecati ajuns intamplator presedinte al tarii in stransa colaborare sau subordonare fata de omiprezentele servicii cu care am fost blestemati de vreo 75 de ani ca toti predecesorii lui
12
1
Pe bune ? Ce cauta nea Klaus la un targ de inteligenta ??
17
1
Dulap nenorocit! Sa iti ajunga mormantul wc public, asta iti doresc de paste!
14
1
Asta cu penerereul vietii deja produce alergii. Romanul nu mai poate sa respire daca nu e controlat de madam Ursula si alte capete politice,nu destepte ,de prin strainatati. Mai vine si Iohannis cu plimbarile lui de parca ar emana cine stie ce energii benefice si ar influenta in bine ceva,orice.
16
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016