REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
26.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024

A.F. 9 decembrie 2023 | 00:00 430

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că va candida la preşedinţie la scrutinul prezidenţial din 2024, o decizie care ar urma să-l menţină la putere cel puţin până în 20230, relatează agenţiile de presă ruseşti, preluate de Reuters şi AFP.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat ca va candida la alegerile prezidentiale din 2024Vladimir Putin

Putin, care a preluat ştafeta de la Boris Elţin în ultima zi a lui 1999, a avut deja un mandat mai lung decât orice alt conducător al Rusiei de la Iosif Stalin, depăşind mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

El a făcut anunţul după ce i-a decorat la Kremlin pe soldaţii care au luptat în Ucraina cu cea mai înaltă distincţie militară, erou al Stelei de Aur a Rusiei, potrivit surselor citate. Întrebat de un locotenent colonel care a luptat în Ucraina dacă va candida din nou la preşedinţie, liderul de la Kremlin a răspuns afirmativ.

Anterior, purtătorul său de cuvânt a anunţat că "mulţi oameni" îi cer preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru un nou mandat de şase ani în luna martie a anului viitor şi că Putin îşi va anunţa decizia "atunci când va considera potrivit".

Comisia electorală centrală din Rusia a anunţat vineri că alegerile se vor organiza, în premieră, într-o perioadă de trei zile, respectiv 15-17 martie.

În condiţiile în care politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi se află într-o colonie penitenciară şi alţi opozanţi au plecat peste hotare din cauza represiunii susţinute, Putin nu se confruntă cu o concurenţă politică serioasă la nivel intern în cursa prezidenţială.

Când a fost întrebat vineri despre rezultatul unui sondaj efectuat de un institut de stat în care 70% dintre respondenţi au afirmat că Putin ar trebui sa candideze pentru un nou mandat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat: "Putin îşi va anunţa decizia când va considera potrivit şi eficient. Va fi în întregime decizia sa. Putin s-a bazat întotdeauna pe sprijinul oamenilor în activitatea sa. Principalul său interes este să amelioreze bunăstarea şi standardele de viaţă ale poporului nostru".

Peskov a mai spus că "foarte mulţi oameni îi cer lui Putin să candideze şi să continue ca şef de stat. Este un lucru demn de remarcat", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum adica sa candideze? Vrea sa ramana acolo,ramane. Daca stie sa-si aleaga personalul care sa aiba grija ce mananca si ce bea,paza loiala,ramane pe viata. Cu voturile ce sa mai spunem? Orice vot impotriva se considera de fapt pentru,deoarece de emotie,cei care iubesc aceasta faptura minunata,au tremurat de emotie si au stampilat gresit,in loc de ,,DA'' au pus pe ,,NU''.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712