REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Președintele USR Constanța, Remus NEGOI: Am putea oricând să preluăm conducerea CT BUS, ANR sau a Portului

Președintele USR Constanța, Remus NEGOI: Am putea oricând să preluăm conducerea CT BUS, ANR sau a Portului

Replica API 20 martie 2021 | 23:26 2831

Se află la primul mandat în Parlamentul României și pare unul dintre cei mai promițători politicieni. Se implică în proiectele promise în campania electorală și spune că va lupta pentru ca acestea să se realizeze. Remus Negoi, senator și președintele USR Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica, în cadrul căruia a vorbit despre activitatea parlamentară din ultima vreme, care a fost destul de încărcată, spune el, dar a vorbit și despre posibilitatea schimbării din funcție a unor directori cu ștate vechi la nivel local.

Unul dintre subiectele care a stârnit discuții în Legislativ este bugetul pe anul 2021. Remus Negoi spune că este bugetul este unul echilibrat și că, dacă ar fi fost aprobate amendamentele PSD, s-ar fi dublat deficitul bugetar. ”Ca să construiești un buget trebuie să-ți stabilești o țintă bugetară, noi ne-am stabilit-o, 7% deficit bugetar. Un 7% pe care ne-am fi dorit foarte tare să rămână bătut în cui. După negocieri și alte lucruri care trebuiau prinse în bugetul pe anul acesta, deficitul s-a dus la 7,16%. Faptul că noi ne-am stabilit ținta aceasta arată două lucruri. Am redus acel deficit bugetar față de anul trecut, ne-am stabilit foarte clar să păstrăm această țintă chiar dacă existau multe alte obiective pe care le-am fi prins în acest buget. Amendamentele PSD erau în regulă la prima vedere, dar apar aici două aspecte: populismul exacerbat al acelor amendamente, iar dacă le-am fi acceptat, cu siguranță, deficitul bugetar s-ar fi dublat și nu ne putem permite acest lucru”, spune Remus Negoi.

Cei mai mulți bani din bugetul pe 2021 se duc în infrastructură și sănătate

Dar unde merg cei mai mulți bani? În infrastructură, spune senatorul. Iar dacă vorbim despre județul Constanța… ”Este pentru prima dată în istoria postdecembristă, în istoria de 30 de ani a democrației, în care cei mai mulți bani se duc către investiții. Noi gândim pe termen mediu și lung, nu gândim pe termen scurt. Vorbim despre investiții în infrastructură: drumuri express, continuarea autostrăzii Agigea, spre Techirghiol sau Autostostrada A4 Sud. Ministrul Drulă mi-a spus că printre primele lui trei proiecte de suflet se află și autostrada A4 Sud”, a precizat parlamentarul. ”Am reușit să găsim finanțare pentru Spitalul Județean aproape 36 de milioane de lei pentru achiziții de echipamente, pentru renovări de secții. Nu este suficientă suma, dar măcar știm că mai aproape de piele e cămașa decât haine. Avem în plan și chiar ne gândim la un nou Spital Județean. Spitalul regional este un vis, dar un vis mai îndepărtat, de aceea ne gândim la un lucru mai aproape de realitate, mult mai fezabil. Am găsit finanțare de aproape 8 milioane de lei și pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, acesta va fi reabilitat pe fonduri europene. Sunt chestiuni și pași concreți pe care-i facem”, a continuat el.

Negoi: Moțiunea de cenzură depusă de PSD, un act de populism

O altă preocupare a parlamentarilor, în ultima perioadă, este moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de la USR. ”S-a citit o moțiune de cenzură care arunca niște acuze la adresa domnului Năsui și pe care acesta le-a demontat din prima. A demonstrat ce înseamnă susținerea antreprenoriatului și IMM-urilor, a demonstrat ce înseamnă susținerea sectorului HoReCa. Moțiunea de cenzură a fost un act de populism, iar 50% din textul de moțiune de cenzură făcea referire la potențialele legături ale lui Claudiu Năsui cu securitatea prin intermediul părinților, se dusese într-o altă zonă total dezgustătoare. Aceste mizerii aruncate acolo care chiar dacă ar fi fost adevărate, nu își aveau rostul într-o moțiune de cenzură“, este de părere Negoi.

De ce trebuie desființată Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție!

Recent, Comisia Juridică din Camera Deputaților a dat aviz favorabil pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție. Remus Negoi explică de ce se dorește desființarea acestei structuri. ”Dacă îmi dați o bucățică foarte mică de hârtie vă pot scrie ceea ce a făcut secția specială. Nu a făcut nimic și asta se poate confirma pe cifre. Secția Specială a fost înființată de regimul Liviu Dragnea pentru a intimida procurorii și judecătorii pentru că a lor clică avea probleme penale. Am obținut aviz favorabil de eliminare, au ieșit și anumite discuții. În momentul acesta CSM este total politizat, are personaje foarte controversate numite politic de PSD, dar atâta timp cât noi știm și pașii următori, vom ști că orice aviz din viitorul apropiat va respecta întocmai toate principiile de drept. Nu vor mai fi abuzuri. Această structură are vreo 4 dosare pe rol pe care le-a inițiat și a mâncat 15 sau 16 milioane de lei anual. Au dublat aceste dosare doar ca să-și justifice existența”, a precizat senatorul. Totodată, acesta a vorbit și despre reformarea CSM, despre care spune că ar trebui condusă de magistrați care își obțin posturile prin concurs, și nu numiți politic.

Remus Negoi: Avem oameni pregătiți și am putea oricând să preluăm conducerea CT BUS, ANR sau CNAPM

Remus Negoi a vorbit și despre posibile schimbări în rândul deconcentratelor. Spune că USR are oameni pregătiți să preia conducerea, dacă și unde va fi cazul. Cum ar fi CT Bus sau ANR. ”Directorii din deconcentrate sunt apanajul primarului. CT Bus aparține de noi, dar nu pornim de la premisa asta că dacă ține de administrarea unuia sau altuia dintre partidele aflate la coaliție neapărat trebuie să fie de la partidul respectiv. Încercăm pe cât posibil să schimbăm paradigma asta. Sunt discuții și colegii negociază aceste lucruri. Noi, cei din USR – PLUS, suntem specialiști care ne-am văzut de treburile noastre până să intrăm în politică. Zvonurile cu ANR nu au pornit de la noi, au pornit din alte zone. Da, avem oameni pregătiți și am putea oricând să preluăm conducerea, altfel nu ne-am fi implicat în politică. Avem colegi care pot oricând să preia conducerea, de la ANR, chiar și la CN APM”, spune Negoi.

Cât despre o posibilă ruptură între USR-PLUS-PNL, Negoi a precizat: ”Nu se clatină alianța, funcționează foarte bine. Discuții au existat și vor exista în permanență, noi spunem lucrurilor pe nume atunci când avem nemulțumiri”.

Mai multe declarații, puteți urmă în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016