REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

'Presupusul şef' al grupării Stat Islamic 'neutralizat' în Siria, anunţă Erdogan

'Presupusul şef' al grupării Stat Islamic 'neutralizat' în Siria, anunţă Erdogan

A.F. 2 mai 2023 | 00:00 424

"Presupusul lider" al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) a fost "neutralizat" sâmbătă în Siria în cursul unei operaţiuni conduse de serviciile turce de informaţii, a afirmat duminică preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, scrie AFP.

 'Presupusul sef' al gruparii Stat Islamic 'neutralizat' in Siria, anunta ErdoganRecep Tayyip Erdogan

"Presupusul lider al Daesh, nume de cod Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, a fost neutralizat în timpul unei operaţiuni desfăşurate sâmbătă de MIT (serviciile secrete turce) în Siria", a declarat şeful statului turc într-un interviu televizat.

SI a anunţat pe 30 noiembrie moartea precedentului său lider, Abu al-Hasan al-Hashimi al-Qurashi, fără a preciza circumstanţele.

El a fost imediat înlocuit de Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, a informat SI, citează Agerpres.

Potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse în nordul Siriei, serviciile turce de informaţii şi poliţia militară locală sprijinită de Turcia au izolat sâmbătă o zonă din apropierea oraşului Jindires, în regiunea Afrin (nord-vest).

Locuitorii chestionaţi de AFP au afirmat că o operaţiune a avut ca ţintă o fermă abandonată care a servit cândva drept şcoală islamică.

Trupe speciale americane au vizat la mijlocul lui aprilie în nordul Siriei un lider al SI care plănuia atacuri în Europa şi Orientul Mijlociu şi care a fost "probabil" ucis, a anunţat armata americană.

În ciuda înfrângerii sale teritoriale, gruparea SI desfăşoară în continuare atacuri în Siria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436