REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Prețul rechizitelor aproape că s-a dublat, în magazinele din Constanța. Video

Prețul rechizitelor aproape că s-a dublat, în magazinele din Constanța. Video

Ana Maria LIPAN 31 august 2023 | 00:00 1681

Noul an școlar se aproprie cu pași repezi, iar mulți părinții au intrat deja în febra cumpărăturilor. Într-o perioadă marcată de scumpiri care au dat bătăi de cap întregii populații, adulții se gândesc cu groază la suma pe care o vor achita pentru rechizitele copiilor anul acesta. Cât costă toate acestea, iată întrebarea momentului?

Pretul rechizitelor aproape ca s-a dublat, in magazinele din Constanta. Video

Deși ne aflăm încă la sfârșitul lunii august, mulți părinți au luat cu asalt magazinele și librăriile în căutarea ghiozdanelor și rechizitelor de care cei mici vor avea nevoie în noul an școlar. Ultima perioadă a fost marcată de scumpiri în lanț ale produselor de toate tipurile, excepție nefăcând nici cele de papetărie. Cei mai conștiincioși dintre adulți au început să caute cele mai bune oferte, pentru a se scuti de plata unor sume colosale. Banii pe care trebuie să îi scoată aceștia din buzunar nu sunt totuși puțini. 

Pretul rechizitelor aproape ca s-a dublat, in magazinele din Constanta. Video

Pentru a ne face o idee despre costurile actuale ale materialelor școlare, am consultat prețurile din magazinul Jumbo, care forfotea de copii, însoțiți de părinți cu coșuri pline. Prețurile nu au fost de mirare, având în vedere că scumpirile cauzate de inflație au început să fie resimțite încă din toamna anului trecut. Pentru un caiet dictando A5 de exemplu, cu 50 de file, trebuie să plătești 1,99 de lei, pentru 10 fiind nevoie să achiți deci în jur de 20 de lei. 

Pretul rechizitelor aproape ca s-a dublat, in magazinele din Constanta. Video

Una dintre cele mai dorite produse de către copii, anume cariocile la set, ajung până la 14,99 de lei, iar un pachet de creioane de desen valorează de la 9,99 de lei până la 14,99 de lei. 

Pretul rechizitelor aproape ca s-a dublat, in magazinele din Constanta. Video

Observând prețurile, un părinte poate considera că iese mai ieftin "înarmându-l' pe copil cu un creion mecanic, care variază de la 2,99 de lei până la 5,99 de lei sau chiar mai mult. Și acestea pot fi cumpărate la set. 

Pretul rechizitelor aproape ca s-a dublat, in magazinele din Constanta. Video

Un penar cu un singur compartiment pleacă de la 12,99 de lei, în unul dintre magazinele preferate ale românilor. Desigur, cei mici sunt mult mai încântați de penarele echipate, decorate cu figuri din benzi desenate, și reușesc de multe ori să-i convingă pe părinți să lase la casele de marcat între 29,99 de lei și 79,99 de lei, pentru un astfel de exemplar.  

Pretul rechizitelor aproape ca s-a dublat, in magazinele din Constanta. Video

Nelipsitul ghiozdan de asemenea, vine într-o gamă largă, cei mai răsfățați ajungând să meargă la școală cu genți de 200 de lei. Există totuși variante și pentru cei mai cumpătați, ghiozdanele confecționate din materiale durabile putând fi achiziționate și la prețuri de 99,99 de lei, 69,99 de lei, sau chiar mai puțin. 

Pretul rechizitelor aproape ca s-a dublat, in magazinele din Constanta. Video

Cert este că un părinte ajunge să dea și până la 500 de lei pentru a-i asigura copilului celei necesare începutului unui nou an școlar, neluând în calcul desigur costurile suplimentare, precum nevoia achiziționării unei uniforme, a unor caiete speciale de exerciții, a culegerilor și multe altele. Sintagma "educație gratuită" rămâne doar un mit, într-o societate unde, până nu de mult se plătea și "fondul clasei".  

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu va permiteti un copil, nu-l mai faceti. Atat de simplu este :) De ce-l faceti ca sa-l chinuiti dupa toata viata cu replici de genul " n-are mama de unde"
5
4
Va vaitati ca pisdele. Toti parintii fumatori isi iau ambii cate un pachet de tigari pe zi , deci 50 lei fwututi aiurea. Dar li se pare mult un penar, un caiet, sau un ghiozdan. cateva sute de lei amarate, pe care le dai odata pe an, sau de doua ori. O singura persoana , fumand un pachet pe zi fwute lunar 750 lei. Deci ambii parinti ard 1500 lei lunar. Cu banii aia ii asiguri copilului toate rechizitele pe urmatorii 2 ani. Dar asa e romanu. Educatie financiara zero. Tipa ca totu e scump, dar tigarile, alcoolu si cafea nu lipsesc, indiferent cat ar costa.
7
3
Și se mai întreabă ăștia de sus de ce scade natalitatea
2
1
Iohanis va vrea p****i partidele politice pnl psd.... si care au mai fost la putere și vor din nou ciolanul va vor copii p****i sa nu gândească prea mult de aceea se scumpesc rechizitele școlare ca milioane de famili sa nu aibe posibilitatea sa isi trimita copii la scoala sa învețe Scopul găștilor politice pnl psd și alți este sărăcirea si îndobitocire populației r*mâne
2
0
Strazile sunt pline de masini, s a scumpit benzina si nu are romanu bani de rechizite
5
5
Pai fondul clasei se plateste in continuare, cum adica spuneti ca se platea?! Si culmea e ca parintii sunt cei care vor sa il plateasca si sa cotizeze la invatatoare cu cadouri scumpe. In general, cei care au copii cu probleme, aia dau bani si ii forteaza si pe parintii cu venituri modeste sa tot dea bani, altfel ii exclud de pe grupuri, fac liste cu copiii cine da bani si cine nu. De ce nu faceti un articol pe tema asta?
12
1
Si?
4
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166