REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Prețurile la apartamentele din Tomis Nord au luat-o razna! Video

Prețurile la apartamentele din Tomis Nord au luat-o razna! Video

Alexandru CRENGANIS 23 mai 2023 | 00:00 4975

Tomis Nord a devenit cea mai scumpă zonă din orașul Constanța, cu cele mai scumpe apartamente. Un imobil ajunge, aici, până la 360.000 de mii de euro. La aceste sume, ne-am aștepta ca un astfel de cartier să fie plin de spații verzi, dar și de locuri unde te poți relaxa. Însă, realitatea este cu totul alta. Unele blocuri nu sunt reabilitate, având un aspect urât, spațiile verzi sunt extrem de puține și neîngrijite.

Preturile la apartamentele din Tomis Nord au luat-o razna!  Video

Prețurile la apartamentele din Tomis Nord parcă au luat-o razna. După o simplă căutare  pe site-urile de specialitate, observăm că un apartament poate ajunge până la 360.00 de euro, iar o garsonieră până la 38.000 de euro. Comparativ cu zona centrală, unde un imobil ajunge până la 225.000, prețurile sunt exorbitante. Sau cu Mamaia, unde apartamentele pornesc de la 60.000 de euro.

Preturile la apartamentele din Tomis Nord au luat-o razna!  Video


Cartier scump dar condițiile lasă de dorit

Preturile la apartamentele din Tomis Nord au luat-o razna!  Video


Reporterii Replica au luat la pas străzile din Tomis Nord pentru a înțelege de ce acestă zonă este extrem de căutată și extrem de scumpă. Ne-am așteptat să întâlnim lucruri frumoase dar păcate nu a fost așa. Spațiile verzi încep să dispară după ce dezvoltatorii imobiliari au investit masiv aici, iar unele blocuri se degradează văzând cu ochii.

Preturile la apartamentele din Tomis Nord au luat-o razna!  Video
Dacă la capitolul spații verzi stăm prost, la capitolul supermarket-uri și farmacii stăm excelent. Pe strada Cișmelei vom găsi nu mai puțin de 14 farmacii, dar și nenumărate supermarket-turi, însă niciun loc de joacă pentru copii sau un loc de relaxare.

Nici stadionul nu face cinste zonei

După o scurtă plimbare am ajuns și la fostul stadion de pe strada Badea Cârțan, unde este jale. De ani de zile, acest stadion a fost lăsat în paragină fără ca cineva să se mai intereseze de acesta. În loc să fie un stadion unde copii dar și sportivii se pot antrena sau face mișcare, acest stadion a ajuns să fie împânzit de bălării dar și de gunoaie. Încă nu se știe când acesta va fi renovat. În urmă cu un an, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, declara că până la sfărșitul anului spera ca stadionul să vină în domeniul public al UAT-ului. „Ne așteptăm ca până la sfârșitul anului și bazele sportive, printre care și stadionul Badea Cârțan să vină în domeniul public al UAT-ului din domeniul public al statului. Să vedem care va fi soluția găsită de cei de la minister, prin hotărârea de guvern, dar noi sperăm ca până la sfârșitul anului să avem și stadionul “Badea Cârțan”. Este foarte important pentru noi”, declara Ionuț Rusu în urmă cu un an.

Preturile la apartamentele din Tomis Nord au luat-o razna!  Video

Proiect băgat în sertar de Primăria Constanța


De asemenea, în urmă cu mai bine de doi ani, Primăria Constanța anunța reabilitarea zonei Tomis Nord-Henri Coandă. Primăria a obținut un Certificat de Urbanism pentru desfășurarea proiectului „Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord - Henri Coandă", inclusiv organizare de șantier. Zona vizată de acest proiect este cuprinsă între bulevardul Tomis și străzile Ștefăniță Vodă, Zmeurei, Fragilor, Lotca și Murelor. Conform listei de proiecte ce cuprind strategia integrată de dezvoltare urbană a polului național de creștere a zonei metropolitan, proiectul ce prevede „Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord - Henri Coandă” are o valoare de 7,000,000.00 lei și are ca perioadă de implementare anii 2017-2023.
Proiectul prevedea reconversia și refuncționalizarea unei suprafețe de teren degradat prin : amenajare spații verzi; achiziția și montarea elementelor constructive de tipul foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spaţii pentru întreţinere/vestiare, scene etc.; realizare de alei pietonale, piste pentru bicicliști, creare trotuare; dotare cu mobilier urban; realizarea sistemului de iluminat și/sau de irigații pe suprafețele supuse intervenției; realizare sisteme de supraveghere video și/sau Wi-Fi în spațiile publice; modernizarea străzilor urbane ce asigură accesul direct către terenurile supuse intervenției; crearea de facilități pentru recreere pe suprafețele amenajate.

Dar în realitatea nimic din aceste lucruri nu s-a realizat. Posibil ca proiectul de îmbunătățire a cartierului să șadă în vreun sertar uitat.

Singurul avantaj al zonei, spun unii, este poziționarea față de plajă, acesta fiind criteriul principal pentru care proprietarii ridică prețul...la maxim.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copiii vostri o sa va multumeasca! Ca ati fost atat de murdari incat v-ati batut joc de viitorul lor! Credeti ca banii primiti ii vor ajuta pe copiii vostri sa fie mai buni?
0
0
Alo, ANAF? Astia incaseaza bani pe reclame , fara sa plateasca taxe! Sunteti de acord?
0
1
Cat de ieftini sunteti! Al doilea comentariu, de la client, normal. Un anume Inginer, spune ca blocul are o arhitectura deosebita! Blocul din prima poza, normal. Ala pentru care ati luat spaga, viermilor! Ca sa se vada cat de frumos este blocul ala infect, ati pus poze cu blocuri vechi, degradate. Antiteza, nu-i asa? Cat de mizerabili sunteti! Mi-e scarba!
1
1
Un articol de toata jena, care este departe de adevar! V-a platit ala cu blocul inalt, nu-i asa? In poza voastra blocul este terminat, in realitate este in constructie si mai are mult. Asta nu este reclama mascata! Este minciuna ieftina, spusa de oameni ieftini. p*****l! Vai de capul vostru! Nu o sa iesiti din cocina niciodata!
2
0
La Mamaia ajungi pe jos, ai școli, doua licee, transport public OK, acces facil la toate molurile și magazinele de bricolaj. Cumpără d-alde Tulcea, Brăila, Călărași, Buzău, etc cu ochii închiși. Numai țopârlani ne vin din emigrația asta internă.
6
0
p***t e cine da nu cine cere
1
0
Nu e nimic si daca se cer doua milioane de euroi pe o garsoniera in C-ta. Cat timp exista suficienti dusi cu capul care sa dea bani pe orice rahat vor exista asemenea oferte. Cu banii aia faci facultatea de arhitectura,angajezi o echipa la firma ta si-ti faci singur o casa buna. Cine da sute de euro pe sticle de sampanie la carciumi doar sa fie bagati in seama,pot da bani pe rahaturile alea de apartamente,tot asa de idioti,ori asta nu inseamna o piata demna de a fi mentionata in presa. Romanii au mai fost si pe afara,au termeni de comparatie. Numai cei extrem de intunecati la minte pun botul la preturi mari pe orice.
9
0
confort 2 in spate la Orizont la etajul 1 si nu-mi da nimeni 40k euro, stau cu anunt din februarie.
6
0
Asta nu e oras! E o adunatura de constructii bizare, care mai de care, fara cel mai elementar gust, mizerie, toate strazile sparte , orasul vechi in ruina....E un dezastru total! De oameni ce sa mai zicem....nu mai e nimic de zis. Mamaia asiderea. Constanta e o ruina de oras!
14
1
Nu stiu daca se gaseste vreun p***t sa dea 360.000 de euro pentru un apartament in comuna Constanta din judetul Constanta,dar..........
11
0
este orasul hotilor. ce reabilitari sa faca primaria. astia nu sint in stare sa treaca strada singuri.
10
0
iar nu ii iese la patron afacerile imobiliare?
6
0
La tine în Henri Coandă e mai frumos !?
3
4
Exemple...care apartamente costa 360000 euro...Poate in visele unora.
12
0
Foarte frumos blocul din punct de vedere arhitectural.Bravo
8
2
ca la oradea tati. superba toata constanta. saru-mana gagiu cu pors, saru mana amiralu alzheimer, saru mana radu mazare
19
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166