Prețurile la cantina Universității Ovidius, prea mari pentru bugetul studenților. Video
Prețurile la cantina Universității Ovidius, prea mari pentru bugetul studenților. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUniversitatea Ovidius din Constanța a rămas, cu mult în urmă, față de alte universități din țară, la capitolul servicii de catering pentru studenți. Cantina de la Ovidius este destul de mică, iar preparatele vândute nu sunt, neapărat, pe alese, dar prețurile sunt destul de piperate, având în vedere că vorbim despre bugetul unui student.
Cantina de la Ovidius, prețuri moderate, dar nu cele mai mici
Sunt foarte mulți tineri din alte județe care urmează cursurile superioare la Constanța, la Universitatea Ovidius. Mare parte dintre studenții care nu sunt din zonă aleg să locuiască în căminele universității pentru că sunt costurile mult mai mici decât dacă ar sta cu chirie.
Cantina era goală, dat fiind faptul că în acest moment studenții sunt în sesiune și au examene
Așa se întâmplă și la Universitatea Ovidius, care dispune de 4 cămine: două situate pe bulevardul Mamaia, la sediul vechi al Universității, iar alte două cămine se află în Faleză Nord, la Pescărie. Astfel că, o parte dintre acești studenți aleg să mănânce la cantina universitară de pe bulevardul Mamaia.
Meniul de la cantina universitară, cât și prețurile, ingredientele, cantitățile mâncărurilor
Cantina funcționează într-un spațiu destul de mic în comparație cu miile de studenți cu care se laudă Universitatea Ovidius. De mulți ani nu s-au mai investit bani aici, într-o sală mai mare, eventual, cu facilități moderne. Așa cum s-a întâmplat la Galați, de exemplu.
cantina, la Universitatea „Dunărea de Jos“
Universitatea Dunărea de Jos a investit, într-o cantină modernă, cu o capacitate de 180 de locuri, aflată într-un imobil renovat total, practic, cel mai bine izolat termic imobil din Galaţi, la acest moment, având un sistem propriu de răcire şi încălzire, cu recuperare de căldură.
Meniul de la cantina universitară, cât și prețurile, ingredientele, cantitățile mâncărurilor
Și dacă tot am adus vorba de prețuri, acestea sunt destul de piperate pentru studenții din Constanța. Miercuri, 8 februarie, meniul consta în: supă de linte, la prețul de 4 lei pentru 300 g; ciorbă de pui a la grec, pentru 300 g doritorii plătind 10 lei; iahnie de fasole: 5 lei 250 g; cuș cuș – 4 lei 250 g; pilaf, la prețul de 3 lei pentru 250 g; piure din fulgi: 3,5 lei pentru 250 g; mici la grătar: 3 bucăți a câte 50 g pentru suma de 3 lei; piept de pui la grătar: 140 g la prețul de 11 lei; mușchi de porc la grătar, tot 140 g, dar 10 lei, puțin mai ieftin decât pieptul de pui; ceafă de porc la grătar: 12 lei pentru 140 g, în timp ce o chiflă de 50 g costa 0,7 lei.
Meniul de la cantina universitară, cât și prețurile, ingredientele, cantitățile mâncărurilor
La capitolul desert, prețurile pornesc între 3 lei și ajung până la 4 lei.
În ceea ce privește băuturile, o apă plată sau minerală de 0,5 l este 2,5 lei, în timp ce un suc în aceeași cantitate este 4,5 lei.
Băuturile care pot fi achiziționate de la cantină
Prețurile alimentelor deja preparate nu sunt cele mai mici din țară, fiind prea mari pentru buzunarul unui student.
Tacâmurile sunt expuse, dar mâncarea nu
Față de Universitatea din Galați, Ovidius are prețuri piperate
Totuși, dacă stăm să comparăm prețurile de la cantina Universității Ovidius cu cele ale Universității Dunărea de Jos din Galați, putem spune că prima are prețuri exorbitante. Cantina Universității din Galați menține prețurile din 2019, deși anul 2023 a adus cele mai mari scumpiri pe toate planurile. Aici studenții nu plătesc mâncarea conform prețului expus la vitrină, ei având 30% reducere față de costul total.
Astfel că, la Galați, pentru o ciorbă de pasăre de 420 g, prețul este de 8,71 de lei, în timp ce supa cu găluște, în aceeași cantitate ca ciorba, costă 3,64 de lei. O saramură de pulpe de pui costa 11,44 lei, pentru 170 g; ficățeii sote: 5,07 lei pentru 120 g; ceafa de porc la tavă: 5,72 de lei, pentru cantitatea de 100 g; șnițelul de pui este 5,59 lei, iar pieptul de pui la grătar, 6,76 lei.
Tejgheaua cantinei de la Constanța
Meniul este și mai diversificat de atât: o porție de mămăligă cu brânză și smântână este 4,81 de lei. Totodată, cartofii țărănești cu afumătură erau 4,68 lei, pilaful, 1,30 de lei pentru 150 g, iar piureul, 2,47 de lei pentru aceeași cantitate de 150g.
Unde este geamul alb se află bucătăria cantinei
La desert, studenții puteau alege dintre: tartă cu fructe, la prețul de 6,26 lei; cremșnit: 5,98 lei; prăjitură boema: 6,89 lei; tiramisu: 8,06 lei; amandina, pentru 6,89 lei. În materie de băuturi, o apă plată de 50 ml costă doar 2,21 de lei.
În momentul sosirii noastre, nimeni nu servea masa în cantină
Dacă facem o scurtă comparație, observăm că prețurile de la Constanța sunt duble față de cele de la Galați, dar Constanța merge după scumpirile actuale, în timp ce Universitatea din Galați menține prețurile din anul 2019.
Video:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News