REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Prezența CT BUS în localitățile limitrofe, un vis care nu devine realitate!

Prezența CT BUS în localitățile limitrofe, un vis care nu devine realitate!

Victor ROTARU 22 noiembrie 2022 | 00:00 1977

În anul 2020, la invitația fostului primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău,  edilii din Năvodari, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu și Ovidiu s-au întâlnit pentru a pune bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Constanța, sub forma unei structuri de cooperate a autorităților publice locale din regiune. Atunci se presupunea introducerea unor linii de transport spre cele 4 localități, facilitând astfel transportul persoanelor ce lucrează în municipiul Constanța.  Până azi, nu s-a întâmplat nimic și nici în viitorul apropiat nu sunt șanse să fie introduse liniile CT BUS în aceste localități.

În anul 2020, fostul primar al municipiului Constanța, împreună cu edilii din Năvodari, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu dar și Ovidiu, s-au întâlnit să pună bazele Asociației de Dezvoltate Intercomunitară pentru Transport Constanța. În cadrul acelui proiect, autobuzele din flota CT BUS ar fi urmat să facă curse regulate către cele patru localități.

Asociația nu își propune să interfereze cu mediul concurențial și nici să înlocuiască transportul privat. Ceea ce propune este o alternativă de calitate, previzibilă, predictibilă, după niște standarde pe care locuitorii municipiului Constanța deja le cunosc.”, a declarat atunci Decebal Făgădău.

Acum, după mai bine de doi ani de la primele discuții, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat pentru Replica de Constanța: „Deocamdată a rămas ca societatea pe care a angajat-o primăria municipiului Constanța să facă studiu de oportunitate pentru toate localitățile din zona metropolitană Constanța. Au fost prezenți primarii localităților din zona metropolitană Constanța, iar domnul primar Chițac ne-a prezentat cine e societatea care face studiul de oportunitate. Și noi ne dorim acest proiect. Acum sunt 18 localități din zona metropolitană. Prima dată erau 4 localități, acum s-a extins și ne-am dus pe toată zona metropolitană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu se atinge nimeni niciodata de monopolul pe transportul din zona metropolitana, se chinuie primarii saracii de douazeci de ani fara rezultat, ciolanul prea gros si interesele prea mari, stati linistiti nu va agitati degeaba
1
0
Metropolitan are sute de autobuze, ce sa faca cu ele? ca vor un primar mascota? hmmm, le ia gatul instantaneu
6
1

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365