REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
27.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Prigojin susține că fiul lui Dmitri Peskov a luptat ca artilerist Wagner în Ucraina

Prigojin susține că fiul lui Dmitri Peskov a luptat ca artilerist Wagner în Ucraina

Valentina CAMARA 22 aprilie 2023 | 19:00 803

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruși Wagner, a declarat că fiul lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a luptat în Ucraina ca artilerist în gruparea Wagner, informează CNN. În toamna anului trecut, după mobilizarea decretată de Putin, fiul lui Peskov a refuzat să se înroleze în armată.

Prigojin sustine ca fiul lui Dmitri Peskov a luptat ca artilerist Wagner in Ucraina

„Dintre toate cunoștințele mele, spun asta în premieră, e o persoană, Dmitri Serhgeevici Peskov, care la un moment dat avea reputația unui veritabil liberal... fiul lui, care a trăit o vreme în America sau în Anglia, dacă nu mă înșel, a venit și a cerut să fie înrolat ca simplu artilerist. Și s-a descurcat chiar  foarte bine ca simplu artilerist, îngropat până la genunchi în noroi și rahat, la un Uragan (lansator multiplu de rachete de tip Katiușa, folosit de armata rusă). Puțină lume știe de treaba asta”, a precizat Prigojin în cadrul unui interviu cu un corespondent militar rus.

Prigojin nu a nominalizat exact „artileristul”, dar conform presei ruse, acesta a făcut referire chiar la Nikolai Peskov, fiul lui Dmitri Peskov care a intrat în atenția opiniei publice în toamna anului trecut când a refuzat să se înroleze în armată, după mobilizarea parțială decretată în acel moment de președintele Putin.

Mai exact, în septembrie 2022, Nikolai Peskov a fost sunat, în direct, de către un prezentator care s-a dat drept reprezentant al comisariatului pentru a-i aduce la cunoștință că trebuie să se prezinte la sediu. Când a aflat despre ce este vorba, tânărul în vțrstă de 32 de ani a devenit nervos și a spus că nu are de gând să meargă la comisariat pentru că el este „Domnul Peskov”.

Evgheni Prigojin, care e cunoscut pentru faptul că obișnuiește să facă declarații nesusținute de dovezi ori pline de sarcasm, nu a precizat perioada în care Nikolai Peskov ar fi luptat în Ucraina ca artilerist Wagner. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a făcut până acum vreun comentariu referitor la afirmațiile lui Prigojin, potrivit dig24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai rusofilule kkt in primul rand conductele sunt in marea baltica iar exploziile au fost imediat dupa ce danezii au filmat niste nave rusesti in zona.
1
0
Ce stat a fost implicat in actiunea de sabotaj cand a explodat conducta de gaze din Marea Nordului care aducea gaze ieftine din Rusia in Germania? Eu asta vreau sa afle ziaristii si sa publice. Ca despre statul care a profitat maxim din explozia conductei am aflat. Este statul american. Ca despre statele care au pierdut din aceasta actiune de sabotaj terorist stim ca sunt statele europene si partial Rusia. Nu se mai scrie nimic despre asta.
0
2
a trimis un mesaj pe whatsapp unui tunar bolsevic. Huooo !
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436