Prim-procurorul Adina Florea a fost amendata pentru viteza
Prim-procurorul Adina Florea a fost amendata pentru viteza
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin Pinterest"Coruptia a existat, exista si va continua sa existe"
"Coruptia a existat, exista si va continua sa existe"
Adina Florea, numită pentru următoarele 6 luni prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanţa, nu contabilizează orele petrecute la muncă şi nici nu vrea să facă un top al cazurilor complexe pe care le-a avut "pe mână" de-a lungul carierei. "Au fost mai multe, fiecare caz este complex în felul lui, fiecăruia trebuie să-i acorzi atenţia cuvenită", ne-a declarat Adina Florea, milităroasă în felul ei de a aborda activitatea de zi cu zi.
Reporter: Care au fost motivele pentru care aţi ales această ramură a dreptului?
Adina Florea: Din momentul în care am fost admisă la Facultatea de Drept mi-am propus să devin procuror, pentru că am apreciat că această profesie mi se potriveşte şi pornind de la această dorinţă, pentru că la acel moment era doar o dorinţă, am ales să fiu procuror.
Rep.: Ce gen de anchetă preferaţi?
A.F.: Orice anchetă făcută de un procuror implică audieri, cercetări la faţa locului, interceptări ale telefoanelor, toate sunt la fel de interesante şi importante.
Rep.: Orice persoană poate fi interceptată telefonic?
A.F.: Oricărei persoane îi poate fi interceptată convorbirea pentru acele categorii de infracţiuni care le presupune codul de procedură penală, pentru cel mult 4 luni de zile.
Rep.: Ce relaţii aveţi cu subordonaţii şi cum aţi vrea să fie acestea?
A.F.: Dacă ne referim la relaţiile cu procurorii, eu nu cred că este vorba de subordonaţi, deşi Parchetul funcţionează pe principiul subordonării ierarhice. Toţi suntem procurori, toţi avem aceleaşi obligaţii şi drepturi. În primul rând toţi suntem colegi şi trebuie să ne respectăm ca atare.
Rep.: Aţi luat vreodată vreo amendă?
A.F.: Da, deoarece am condus cu viteză mai mare decât cea permisă.
Rep: Aţi fost vreodată presată să stopaţi vreo anchetă?
A.F.: Nu.
Rep.: Ce părere aveţi despre corupţia în 2010 în România?
A.F.: La nivelul nostru de competenţă noi ne ocupăm de mica corupţie, acest fenomen a existat, există şi va continua să existe într-un fel sau altul cu o amploare mai mare sau mai mică.
Rep.: A existat în cariera dumneavoastră vreo anchetă care să vă fi afectat pe plan emoţional?
A.F.: Nu, această meserie te învaţă să îţi stăpâneşti emoţiile.
Rep.: Cât timp vă ocupă într-o zi funcţia pe care o deţineţi?
A.F.: Nu am cuantificat niciodată timpul, mi-a plăcut să fac lucrurile temeinic, chiar dacă asta ar fi însemnat să aloc o perioadă mai mare de timp.
Rep.: Judecătorii şi procurorii au început să-şi încheie asigurări de malpraxis, ce părere aveţi?
A.F.: Eu nu am auzit aşa ceva. Eu cred că este mai bine să vedem cum sună legea, cum sună dispoziţiile legale şi după aceea să vorbim despre aşa ceva.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News