REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
24.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Prima doamnă a Americii a ajuns la Mihail Kogălniceanu

Prima doamnă a Americii a ajuns la Mihail Kogălniceanu

Replica API 6 mai 2022 | 20:49 1809

Jill Biden, soția lui Joe Biden, a ajuns vineri în România în jurul orei 17.00. Ea a aterizat cu avionul la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Prima întâlnire o are cu soldații americani de la baza militară, iar apoi urmează să se deplaseze la București.

Jill Biden

La București, Joll Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar. România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei, după Polonia, sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, scrie stiripesurse.ro.

Biden se va întâlni la București cu educatorii copiilor ucraineni strămutați.

Soțiile președinților SUA și România, Jill Biden și Carmen Iohannis, vor avea sâmbătă o întâlnire privată, apoi vor vizita împreună o școală din București, unde vor avea o discuție cu profesori și refugiați.

Foto: (c) Susan Walsh/Pool via REUTERS

Jill Biden și Carmen Iohannis vor avea sâmbătă o întâlnire privată, apoi vor vizita o școală din Capitală.

Ele vor avea o discuție cu profesori, mame ucrainene și cu reprezentanți ai autorităților române din domeniul educației.

Foto: (c) Susan Walsh/Pool via REUTERS

Prima Doamnă Jill Biden va călători în România și Slovacia în această săptămână, într-o misiune de susținere a familiilor ucrainene strămutate, forțate să fugă în urma invaziei Rusiei. Jill Biden va folosi, de asemenea, călătoria pentru a se întâlni cu membri ai armatei Statelor Unite staționate în străinătate, precum și cu oficiali guvernamentali de nivel înalt din ambele țări, potrivit unui comunicat al East Wing.

Foto: (c) Susan Walsh/Pool via REUTERS

Prima Doamnă a Statelor Unite este însoţită în această călătorie de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried. Din delegaţia care o va însoţi pe Jill Biden în România vor face parte, de asemenea, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 - 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si sa tragem apa!
1
0
O mai fotu Barcarelu pe Nusulica?
1
0
Se intalneste jsi cu marii branzari din kogalniceanu???
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768