REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Prima ediție a Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, un succes răsunător

Prima ediție a Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, un succes răsunător

Ana Maria LIPAN 20 iunie 2023 | 00:00 1379

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, un eveniment desfășurat în premieră în județul Constanța, a înregistrat un real succes în rândul constănțenilor și a tuturor celor care au ales să petreacă timp de calitate alături de noi. Timp de patru zile, Pavilionul Expozițional din Constanța a reprezentat un adevărat centru al bogăției culturale și al tradițiilor autentice dobrogene. Platoul din fața pavilionului a răsunat de cântec și voie bună, a fost animat de cele mai frumoase dansuri tradiționale și de miresmele îmbietoare ale delicioaselor preparate din pește. 

Prima editie a Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti, un succes rasunator

“Nu am avut nicio îndoială privind reușita acestui eveniment. Atunci când, într-un proiect sunt implicați oameni responsabili, serioși și dornici să realizeze lucruri frumoase pentru județul Constanța, rezultatele sunt pe măsură. Am reușit să atragem un public numeros, să punem în valoare potențialul acestei regiuni și să aducem un plus de farmec în viața culturală și socială a constănțenilor. Dar poate cel mai important, am experimentat, încă o data, această rețetă de succes pe care parteneriatul public-privat o garantează. Cu siguranță, acest festival va deveni tradiție și va oferi, de la an la an, un program din ce în ce mai spectaculos și diversificat. Mulțumesc colaboratorilor mei pentru sprijinul oferit, colegilor din cadrul CJC, precum și tuturor celor care, pe parcursul festivalului au conturat, cu mult drag, un adevărat peisaj tradițional dobrogean. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc întregii echipe a Centrului Cultural Județean Constanța «Teodor T. Burada», care a dovedit profesionalism și o mobilizare excelentă în organizarea acestui festival!”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța.

Prima editie a Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti, un succes rasunator

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Teodor T. Burada, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Patronală RESTO Constanța. 

“«Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești», desfășurat la Constanța, în perioada 15-18 iunie 2023, a fost rezultatul unei colaborări frumoase între Consiliul Județean Constanța, mediul de afaceri reprezentat de Camera de Comert, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și o asociație patronală reprezentativă pentru HORECA, respectiv RESTO. Festivalul a pus în scenă o manifestare care și-a atins scopul propus: promovarea culturii tradiționale, care să reflecte tradițiile Dobrogei, bogăția folclorului, cramele și gastronomia pescărească. Agenții economici prezenți s-au arătat încântați de eveniment, succesul fiind măsurat în numărul mare al constănțenilor și turiștilor prezenți, iar mulțumirea lor este și mulțumirea noastră. Fără nicio îndoială, această primă ediție a demonstrat potențial și este de așteptat să devină o tradiție în seria manifestărilor organizate pentru promovarea valorilor dobrogene.”, a declarat Ruxandra Serescu, Director general al CCINA.

Prima editie a Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti, un succes rasunator

Deschiderea și dorința de a organiza pe viitor astfel de evenimente a fost exprimată și de reprezentanții Asociației Patronale RESTO Constanța.

"În organizarea acestui festival, am stabilit câteva principii, la care noi, RESTO, ținem foarte mult. Dacă este un festival al peștelui, atunci să degustăm doar vin, nu și bere. De asemenea, am ales locații care să ofere preparate autentic dobrogene și am mizat pe promovarea vinurilor produse în cramele noastre. De altfel, festivalul nostru s-a încheiat și cu decizii: organizarea în viitorul apropiat, a unui festival mai mare și mai complex. Și pentru că îmi doresc foarte mult să reușim, vom invita toate cramele dobrogene să se reunească într-un grup de lucru în care noi, RESTO, le propunem să creăm un veritabil si solid Brand «Wines of Dobrogea/Vinuri de Dobrogea», dupa modelul «Wines of Moldova», lansat de Republica Moldova, sau de câteva regiuni din România. Consider că unul dintre cele mai importante efecte ale festivalului este dezvoltarea acestui parteneriat de succes între Consiliul Județean Constanța, CCINA și cea mai mare Asociație Patronală Horeca din România - RESTO Constanța.", a declarat Corina Martin, Președintele de onoare al RESTO și Secretar General al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Prima editie a Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti, un succes rasunator

Lucian Tudose, Președintele Asociației RESTO, a adăugat:

“Mulțumim Consiliului Județean Constanța pentru invitația de a fi parteneri în organizarea acestui festival. Împreună, am reușit să angrenăm în acest spațiu al tradițiilor și a autenticului dobrogean, numeroase restaurante și locații RESTO, care au prezentat și oferit publicului, cele mai savuroase preparate din pește, rețete tradiționale și vinuri din cramele dobrogene. Ne propunem să extindem această colaborare și să organizăm, în această formulă, cât mai multe evenimente care să pună în valoare gastronomia autentic dobrogeană.".
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
muliti bani din buget pentru un rahat de actiune cum s au?? impartit fondurile intre abibula lupu si caterinici
0
0
Initiativa laudabila, organizare buna, preturi insa mari pentru buzunarele constantenilor! De asemenea, oferta a fost saracacioasa insa asta si datorita penuriei de peste autohton dar si de traditiile legate de prepararea pestelui care se rezuma la un storceag si un peste prajit sau mai nou, pe plita. Ideea izvorata dintr-un marketing ieftin de a da doar vin nu este una binevenita! Nu-i rau vinul, dar noua ne place berea!
0
0
Muuuuiiiieeeee cacatilor handicapati cu c***t innloc de creier. Nu sunteti sanatoai la cap. Asta nu e festival, e o mizerie. Muuuiiieeee tuturor care au organizat
2
0
Dacă doamna autentică BALENĂ a declarat e clar. Au fost 70.000 de oameni la festival. Regina curului. Cum o băgați mai oameni buni pe neaerisita asta în seamă nu va înțeleg mai Replicantilor.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510