REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Prima reținere în tragedia de la liceul din Odorheiu Secuiesc

Prima reținere în tragedia de la liceul din Odorheiu Secuiesc

A.F. 20 decembrie 2023 | 00:00 3020

Anchetatorii au făcut prima reținere după cazul dramatic de la liceul din Odorheiu Secuiesc, acolo unde un elev a murit și alți trei au fost răniți după ce peretele internatului s-a prăbușit.

Prima retinere in tragedia de la liceul din Odorheiu SecuiescImagini de la locul tragediei, sursa foto: IGSU

Laszlo Szilveszter Sandor, administrator și acționar unic al SC Lareno - Fa SRL- firma executantă a proiectului, a fost reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă și vătămare din culpă. Acesta va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

El a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect.

A dispus angajaților să sape până în partea de jos a fundației (peste 2 m), deși adâncimea maximă prevăzută în proiecte era de maximum 1,10 metri, față de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am inteles ca in acele zone ale tarii,guvernul nu face investitii,nu se construiesc scoli noi,sigure si de asta elevii erau cazati intr-o cladire facute inainte de primul razboi mondial,deci putreda. Firesc era ca problema lipsei unei locatii pentru copii sa fie rezolvata rapid de statul asta cica al romanilor. Cocioabe sunt declarata monumente doar pentru ca sunt vechi,ele nefiind deloc frumoase,neavand o valoare reala si apoi sunt lasate sa cada. Pedepsiti sunt mereu oameni care nu au calificarea sa determine starea reala a cladirii dar muncesc acolo,ca asa li se cere. Nu avea ce cauta copii sau chiar alte fiinte in acea constructie ,care mai bine sa fi fost demolata si facut altceva in loc.
2
0
Lasă mă primăria în pace, ei au alte probleme acum, dacă le cresc salariile în 2024 sau nu...
2
0
Cine a dat autorizatia de functionare pentru camin ? Acela pare a fi un staul cu etaj, facut din chirpici, nu este cladire locuibila! Cine a dat autorizatia pentru lucrari? Raspuns, Primaria!
4
0
Ce ai mă cu angajații de la stat??? Ei sunt foarte ocupați să facă greve să li se mărească salariile. Biată țară.....
3
2
e intubata instabila
0
0
chiar daca sandor s-a dovedit un mare dobitoc santul s-a sapat razant la zid nu trebuia intrat deloc acolo la fata zidului unei cladiri facute in 1910 explicatii ar trebui sa dea si proiectantul etc dar in primul rand guvernul si ministrul educatiei de ce s-a permis folosirea cladirii de catre elevi cate cladiri ca asta mai sunt in tara sigur multe
5
1
Ba pe bune? Da angajați la stat nimic....adminul liceului...oameni din primărie...ati căzut pe capul privatului....cine a permis sa locuiască copii acolo? Mai dați-le niște bani la salarii angajaților statului ...
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510