REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.2° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
33.2° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep

Prima zi a audierilor de la TAS în procesul Simonei Halep

Mariana MURAT 7 februarie 2024 | 14:22 2571

Simona Halep atacă decizia ITIA de suspendare de patru ani pentru dopaj la TAS. Audierile de la Lausanne se întind pe următoarele trei zile, iar fosta lideră WTA speră într-o reducere a pedepsei.

Prima zi a audierilor de la TAS in procesul Simonei Halep

Start în „setul decisiv” al carierei pentru Simona Halep! Dubla campioană de Grand Slam are astăzi prima înfățișare în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv, de la ora 10:30, ora României. Este ultima instanță la care putea apela fostul lider mondial în cazul ei de dopaj. Francezul Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, ar urma să ajungă joi la Lausanne pentru a fi audiat la TAS, anunță reporterii Antena 3, prezenți la fața locului. El este un martor cheie în dosar, fiind cel care, împreună cu echipa lui, i-a recomandat jucătoarei suplimentul contaminat.

„Mă simt responsabil, nu aveam de unde să știu”, spune el. „Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Într-adevăr, noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare”.

Potrivit Tribunalului de la Laussane, toate mărturiile vor avea loc cu uşile închise, deoarece niciuna dintre dintre părţi nu a solicitat o audiere publică. Mai mult, atât acuzarea, cât şi echipa Simonei Halep, au cerut ca instanţa să nu furnizeze nicio informaţie cu privire la identitatea martorilor şi experţilor. TAS a precizat sportiva nu va avea voie să facă nicio declaraţie pentru mass-media înainte de sfârşitul audierilor.

Cazul urmează să fie analizat de trei arbitri, echivalentul a trei judecători. Unul dintre ei este desemnat chiar de Simona Halep. Deşi avea la îndemână varianta unui arbitru român, sportiva a ales un judecător străin. Este vorba despre fostul patinator Jeffrey Benz, care a analizat şi cazurile similare de dopaj în care au fost acuzaţi Maria Sharapova şi Marin Cilici. De fiecare dată, sportivii au reuşit să obţină reducerea suspendării.

Simona Halep ar putea aştepta câteva săptămâni pentru a afla hotărârea arbitrală finală. Fostul lider mondial a ispăşit deja un an de suspendare, din cei patru dictaţi de tribunalul independent Sport Resolutions. Sportiva a fost acuzată de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis de pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis. Prima este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping, iar a doua este legată de neregularităţile din paşaportul biologic al Simonei.

Reamintim faptul că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Halep a fost suspendată provizoriu din 7 octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open, la finalul lunii august 2022. Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai prostovane,frustrata este o persoana care se oftica pentru succesele altora"succese in munca bineintzeles"vorba lui Gh.Dinica din filmul"Secretul lui Bachus"ori in cazul Simonei este vorba de un furt dovedit caci asta inseamna sa fii prins drogat in sport cu sau fara voia ta.Furt
3
0
rusine celor care din frustrare jignest unul dintre cei mai mari ambasadori apolitici ai romaniei! etnia nu conteaza repetentilor .. nationalitatea…. ne a tinut steagul sus
1
9
Voi n-ati inteles: e mana serviciilor secrete americane. Aia i-au pus Roxadustat in branza. Cica si Coreea de Nord are o vina in povestea asta, cardasie la nivel inalt.
6
0
Ce faci ? Ai adormit cu punga aia in mana? Te misti in reluare, pe bune. Hai, ia Roxadustat si mai cu energie joaca putin picoarele.
10
0
Acum mai fata mai ia roxadustat si alte d'astea?A scăpat de dependență?Că nu i ușor când ai așa dambla. E ca la alcolisti,cu doi de o.Sau ca la fumători. Sau ca la unii tenizmeni ori tenizmene.
8
1
Da’ nu mai terminați odată cu impostoarea asta și cu neamul ei de machid0ni?! Așa sunt m********i: pe mangleală. Munca nu le place. Doar fala. Niște închipuiți. Se dau ele mari cucoane și ei mari afaceriști, în realitate niște impostori. Mai e o vorbă:”o maimuță îmbrăcată in matase, tot maimuță este” Valabil pentru machid0ni. Disperați după bani, sunt ridicoli. Droagata asta s-a băgat în toate reclamele posibile și imposibile, Ba și cu mă-sa după ea, disperată să facă bani, fomista. Na ca ai greșit doza de drog și perioada când să o iei ca să nu iasă la test. Lasă ca ai făcut destui bani. Tot nu îți ajung? Ia-i, crapă-i și ia-ți labele de pe sportul r*mânesc ca nu e de voi. Treci la ce știți voi mai bine: comerț și ridicat de blocuri de k*t.
7
2
Frate,ce mai situație. Nu se ajungea aici dacă renunța la adictia asta la droguri.Astfel putea să mai joace 20,chiar 30 de ani până ieșea la pensie conform legii noi.Chiar dacă fără droguri nu scotea nici un rezultat,măcar mai vedea si ea alte țări, ca un fel de turista cum ar veni.Plus că lumea nu o considera drogalau ci tenismena,chiar dacă slabă. Unii o compară cu Popeye când își lua spanacul pentru a nu lua bătaie. Deci spanacul poate fi considerat un fel de drog ce ți dă superpauar.Tot e bine că nu i dau pedeapsă cu executare,cum era normal pentru înșelăciune. Concluzia e că a bulit o,adică a rahatit o.Ce nasol de ea băi frate.
10
3
Nu se va schimba nimic,ramane prima decizie,Simona a fost invatzata p***t prima data cand dupa ce a fost declarata dopata ea a spus:"nu permit nimanui sa se ia de echipa mea medicala"atunci inculta asta acuzandui pe americani ca au ceva cu ea pt.ca este romanca,dupa care acuza din nou ca dureaza prea mult pana ii vine rezultatul la contestatzie,intre timp i s-au gasit falsuri si in pashaportul medical,acum in sfarshit a recunoscut ca nu s-a dopat intentzionat declarand ca este victima echipe sale medicale,aceiasi echipa pe care prima data tot Simona o apara cu toata puterea,deci la trecutul asta ce ashteptari poate sa aiba Simona Halep si prieteni ei ?.
5
2
Blestemul tatalui, Stere se imbata si nu platea bacsis… Bai Stere daca iesi in oras se lasa 20% din consumatie la masa. Pana la urma daca fiica-ta e fata serioasa si a ajuns campioana tu ce merit ai avut tarane. Ciobanu tot cioben , dupa mii de ani de transhumanta cum ai putea sa te schimbi . Iti mananci de s**t unghie cornulete cu usturoi… Macedonia sunt de fapt BulgaRi vorbesc bulgareste de ce va chemati macedoneni ca nu aveti treaba cu aia
5
4
Comentariile astea idioate nu pot fi făcute decât de niște idioți!!
6
7
Doopata. A foorat toate concursurile ca s-a dopat. Au gasit-o americanii ca au aparate. Tiriac a invatat-o sa ia ca sa castige bani. Meekedoni hootzi.
14
6
Simti ca nu te mai iubesc baietii? Ia Roxadustat. Roxadustat, pentru makidoanca din tine
14
6
Cariera sportiva este terminata. Renumele este pătat. Asa e când ai bani mulți și nu te țin nădragii. De sus.
14
9
Iar ati ramas fara subiecte? Iar il umflati pe proc n1tza? Macar lasati libera exprimarea.succes tuturor
7
1
Eu sper ca pedeapsa să fie redusă la 2 ani.
6
6
Simona va avea castig de cauza, a plecat la TAS cu doua cutii de branza si un plic frumos ! Hai ca se poate !
17
17

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510