REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Primar prins băut la volan și filmat în timp ce mănâncă zăpadă ca să îi scadă alcoolemia

Primar prins băut la volan și filmat în timp ce mănâncă zăpadă ca să îi scadă alcoolemia

Mariana MURAT 9 februarie 2024 | 16:22 1519

Primarul din Măguri Răcătău, județul Cluj, a fost prins băut la volan și filmat în timp ce mânca zăpadă pentru a-i scădea alcoolemia din sânge.

Primar prins baut la volan si filmat in timp ce mananca zapada ca sa ii scada alcoolemia

Primarul din Măguri Răcătău, Alexandru Livescu, a produs un accident în noaptea de 3 spre 4 februarie, fiind sub influența băuturilor alcoolice.  Se pare că polițiștii de la Poliția Florești l-au testat pe primar numai după trei ore de la producerea accidentului, iar acum sunt cercetați de superiori.  Primarul a fost prins băut la volan și a fost filmat de către cel care a fost accidentat.  "Veneam de la un priveghi din sat și mergeam până acasă, iar după o curbă, respectivul a aprins farurile și a intrat direct în mine.  El a declarat în primă fază că mergea spre casă, dar casa lui e la trei kilometri în spate de unde vedea el. În momentul în care a intrat în mine, m-am speriat pentru viața mea. Am plecat de acolo pentru că nu știam cine se află în dubă la el. Am mâncat zăpadă pentru că mi se uscase gura. Am fost am suflat în etilotest. Am băut un pahar cu vin la priveghiul respectiv. Am fost amendat, mi-a fost ridicat permisul", a declarat primarul din Măguri Răcătău.

Întrebat dacă s-a gândit, atunci când a mâncat zăpadă, că s-ar putea să-i scadă alcoolemia.  "Nu m-am gândit pentru că am știut cât am băut și la un pahar de vin nu poate să-mi iasă alcoolemia mare. Îmi era gura uscată pentru că m-am speriat că a intrat în mine", a mai precizat primarul.

Primarul a fost testat pentru alcool abia după trei ore

Amândoi conducătorii auto au fost conduși la secția comunală pentru a face testul de alcool, însă acel test era stricat și a fost nevoie de trei ore pentru ca polițiștii din Florești să vină să-i testeze cu aparatul etilotest.  Între timp, alcoolemia din corpul primarului a scăzut, ajungând la 0,12 grame alcool.Cel care l-a filmat spune că primarul ar fi luat o pastilă și ar fi mâncat zăpadă pentru a-i scădea alcoolemia din sânge. 

La nivelul Inspectoratului Județean a fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili de ce a fost necesar acel timp de aproape trei ore pentru a fi testat primarul pentru consumul de alcool, conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai "pentru",primarului asta ca si altor speciali dastia nici nu li se se pare ca incalca pentru ca astia cred ca legea nu este facuta pentru ei,nu ai vazut ce le-a facut politzishtilor si unflatul ala de p******r de la Iashi,ce crezi ca a patzit ceva pentru ca in afara de depashirea vitezei legale si neprezentarea actelor la control a mai comis si infractziunea de ultraj si dupa ce a fost dovedit ce a facut tot el acuza politzistul pentru ca l-a filmat de parca nu dasta au fost dotatzi politzishti cu camere de corp ca sa aiba dovezi cand intalnesc oameni care dupa ce incalca legea tot ei sunt cei care umilesc,acuza sau sar la bataie la polizisti.
2
0
Trebuia lăsat să mănânce 3 roabe de zăpadă , dacă reușea , era iertat !
3
0
Ca e primar și se crede mai presus de toți, trebuia băgat cu capul în zăpadă să se sufoce, javra mincinoasa
3
0
Vorbeste la telefon? De ce orice idiot, prins cu probleme de catre politie, pune imediat mana pe telefon? De ce nu isi asuma greseala si sa se faca mic de tot si sa taca draqului din gura?
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016