REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.3° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
30.3° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

Primăria a ÎNCEPUT demersurile pentru construirea SPITALULUI MUNICIPAL

Primăria a ÎNCEPUT demersurile pentru construirea SPITALULUI MUNICIPAL

Replica API 24 mai 2021 | 22:59 3993

Primăria intenționează să construiască un Spital al Municipiului Constanța în imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, atât de necesar pentru locuitorii oraşului, mai ales în contextul actual în care ne aflăm.

Primăria Constanţa intenţionează să construiască un spital în imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Cele două terenuri pe care se dorește edificarea unității spitalicești sunt situate pe bulevardul 1 Decembrie 1918, numărul 4C şi se află în proprietatea Consiliului Județean. Conform legii, pentru ca perimetrul să fie trecut din domeniul public al judeţului Constanţa, în domeniul public al municipiului, respectiv în administrarea Primăriei, proiectul va trebui să treacă prin votul consilierilor municipali, din ședința ordinară de vineri, 28 mai. În prezent, cele două terenuri sunt libere, construcțiile dezafectate fiind demolate în anii anteriori.

foto cu rol ilustrativ, locație: Spital Militar

Date despre terenul pe care se dorește a fi edificat noul spital

Cele două terenuri situate în municipiul Constanța, bulevardul 1 Decembrie 1918, nr.4C, se află în imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, spital care se regăsește în domeniul public al municipiului Constanța fiind inventariat prin H.C.L. nr. 451/2017 privind aprobarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Constanţa. Primăria municipiului Constanţa intenţionează să construiască un spital municipal atât de necesar pentru locuitorii oraşului. Ţinând cont de contextul pandemic actual care a demonstrat insuficienta capacitate a spitalelor în ceea ce priveşte tratarea pacienţilor, dar şi dotările improprii desfăşurării unei activităţi medicale la standarde impuse de normele actuale, proiectul avut în vedere de municipalitate este imperios necesar. Cele două terenur aflate în proprietatea județului Constanța sunt, în prezent terenuri libere, neafectate de construcții.

În momentul actual, în perimetrul în care se dorește ridicarea noului spital sunt poziționate mai multe containere ce ajută personalul în desfășurarea activităților.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru copii vreti sa faceti spital la iesire din constanta la....daca tot aveti teren de ce nu faceti spital de copii in oras nu la margine.
9
2
vedeti sa nu va iasa bloc de "lucs" fara parcare si de 15 etaje .
19
0
Hai ba,faceti si voi ceva...trece timpul si ne trezim iar cu psd-ul pe cap
22
6
F bine . Insistati sa se realizeze proiectul propus .
23
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016