REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Primăria Constanța a lansat licitația care l-a lăsat pe Cocargeanu fără atribuții!

Primăria Constanța a lansat licitația care l-a lăsat pe Cocargeanu fără atribuții!

Ana Maria LIPAN 30 martie 2023 | 00:00 1982

Primăria Constanța a lansat licitația pentru proiectul care l-a lăsat pe viceprimarul USR Florin Cocargeanu fără atribuții! Este vorba despre achiziția unor servicii de acordare de credit bancar în valoare de maxim 51.400.587 euro. Acest împrumut are ca scop realizarea investițiilor de interes public local.

Primaria Constanta a lansat licitatia care l-a lasat pe Cocargeanu fara atributii!
Recent, Municipiul Constanța a fost demarată licitația achiziția serviciilor de acordare a unui credit bancar. Potrivit documentației, valoarea maximă a împrumutului este de 51.400.587 euro. Banii urmează să fie folosiți în scopul investițiilor de interes public local. Durata contractului va fi de 150 de luni, iar rambursarea sumei obținute se va realiza prin intermediul a 120 de rate lunare egale, care vor fi achitate în data de 20 ale fiecărei luni. Este prevăzută și o perioadă de grație de 30 de luni.

Primaria Constanta a lansat licitatia care l-a lasat pe Cocargeanu fara atributii!

Proiectul din cauza căruia i-au fost retrase atribuțiile viceprimarului USR

Menționăm faptul că primarului USR Florin Cocargeanu i-au fost retrase atribuțiile, după ce a votat împotriva acestui proiect.  „Viceprimarul USR a votat în Consiliul Local Constanța împotriva proiectului prin care dorim să contractăm un împrumut pentru finanțarea cheltuielilor ce ni se cuvin. Acest împrumut ne ajută să finalizăm un set de investiții în infrastructura din oraș, aflate în diferite stadii de implementare. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 2,1 miliarde de lei, din care 1,85 miliarde de lei reprezintă finanțare europeană, iar 250 milioane de lei sunt cheltuieli neeligibile, care, așa cum spuneam, sunt în sarcina noastră. După votul și comportamentul domnului viceprimar, înțeleg că nu-și dorește să finalizăm aceste proiecte pentru care atât noi, cei din aparatul administrativ, cât și constănțenii ne-am zbătut foarte mult. Condamn această atitudine, cu atât mai mult cu cât anterior viceprimarul din partea USR, și-a declarat acceptul pentru contractarea de împrumuturi pentru dezvoltarea orașului.”, spunea Chițac.

Florin Cocargeanu a aflat că i-au fost retrase atribuțiile dintr-o postare de pe pagina Primăriei Constanța

Primaria Constanta a lansat licitatia care l-a lasat pe Cocargeanu fara atributii!

Florin Cocargeanu nu știa că îi vor fi retrase atribuțiile, acesta aflând dintr-o postare de pe pagina Primăriei Constanța. ,,Am aflat din postare că mi se retrag atribuțiunile. Nu am știut absolut nimic. Ca justificare se aduce că nu am votat acel proiect de împrumut în Consiliul Local. Deși înainte spusesem că sunt de acord cu un împrumut, da am zis în discuțiile pe care le-am avut anterior, acum vreo 2 luni. Sunt de acord cu un împrumut, dar nu în orice condiții. Și acum aș fi fost de acord cu împrumutul acesta dacă discutam înainte, dacă mi se explica exact despre ce proiecte este vorba și de ce este nevoie de finanțare pentru proiectele respective sau de ce este nevoie de un împrumut pentru proiectele respective. În același timp mi se mai reproșează și atitudinea mea de pe Facebook împotriva domnului primar. Din punctul meu de vedere, așa cum zicea și colegul meu Stelian Ion, nu mi se reproșează nimic despre activitatea de viceprimar, asta nu mi se reproșează absolut deloc. Din punctul nostru de vedere este linia aia pe care domnul primar a apucat-o acum ceva timp, aceea de a aduce înapoi PSD-ul înapoi la guvernarea locală și consider că și aceasta este o acțiune în acest sens”, a declarat Cocargeanu în cadrul conferinței organizată pe 10 martie a.c.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vrem raportul de venituri si cheltuieli al primariei ca .iar ne trezim ca suntem amanetati
2
0
Stiam deja despre PSD si PNL ca sunt niste partide captive intereselor grupurilot infractionale , ce a facut insa USR sa opreasca acest jaf generalizat in Constanta ? Nu poti doar sa mimezi o opozitie in Consiliul Local , acceptand in acelasi timp tot felul de functii politice in administratia locala . Caragheorghe & Cocargeanu , de ce nu ati denuntat inca acordul politic facut cu PNL imediat dupa alegerile din 2020 , ce interese personale ascunde aceasta intelegere ? De ce nu v-ati prezentat demisiile din toate functiile publice numite politic ???
7
2
imprumutati in numele ctei, dar ce faceti cu banii? cite locuri de munca creati? va trebuie bani sa continuati cu rimatul prin cta?
5
0
sa-l plateasca primarul si consilierii, imprumutul? Nu, il vor plati aceeia care nu au vrut sa semneze lista pentru alegeri anticipate. Somn usor, bobor!
4
0
Cocargene , tu nu esti decat o alta sinecura aparuta la nivel local in urma unor intelegeri mizerabile intre PNL si USR Constanta . Lumea trebuie sa afle faptul ca in timp ce liberalul Bucovala distrugea zona istorica a Constantei de langa lupoaica , tu impreuna cu Caragheorghe erati preocupati de traficarea functiilor publice locale . Esti doar un politruc mediocru cu un tupeu fantastic , nu ai facut nimic notabil pentru Constanta . Timp de 3 ani de zile ai ales sa stai ascuns intr-un birou din primarie prefacandu-te ca muncesti , in loc sa-ti prezinti o demisie de onoare ai ales sa incasezi luna de luna un salariu nesimtit si nemeritat . Despre ce activitate vb sau cu ce ai fost tu mai bun decat jenantul Babu ?!?
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510