REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
17.4° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

Primăria Constanța a lansat o licitație pentru contractarea creditului de 269 de mil. de lei. Ce vrea să facă cu banii!

Primăria Constanța a lansat o licitație pentru contractarea creditului de 269 de mil. de lei. Ce vrea să facă cu banii!

Mirela PASCAL 5 octombrie 2024 | 00:00 196

În ședința de Consiliu Local din luna august, consilierii au aprobat contractarea unei finanţări rambursabile interne/externe ȋn valoare de maximum 269.827.057, 83 lei, ținând cont de faptul că bugetul local nu dispune de fondurile necesare pentru finanţarea obiectivelor prioritare de investiţii. Recent, municipalitatea a lansat și licitația publică în vederea achiziției de servicii acordare credit (finanţare rambursabilă) destinate realizării investiţiilor de interes public local. Procedura aplicată: selecția de oferte.

Primaria Constanta a lansat o licitatie pentru contractarea creditului de 269 de mil. de lei. Ce vrea sa faca cu banii!

Pentru a putea efectua lucrările de investiţii într-un termen scurt, Direcţia Financiară din cadrul Primăriei municipiului Constanţa a identificat posibilitatea contractării unui împrumut cu o valoare de maximum 269.827.057,83 lei, cu o maturitate de maximum 12 ani. Contractarea unui împrumut pe termen lung asigură accelerarea dezvoltării locale.

Primaria Constanta a lansat o licitatie pentru contractarea creditului de 269 de mil. de lei. Ce vrea sa faca cu banii!referatul de aprobare la proiectul de hotărâre

Proiectele de investiţii prioritare vor fi realizate în avans, iar investiţia va aduce beneficii în scurt timp comunităţii locale. Rambursarea capitalului împrumutat în rate egale pe perioada de maturitate va consacra echitatea între generaţii, respectiv principiul conform căruia „cei care beneficiază de un proiect trebuie să plătească pentru el“. Prin utilizarea unei linii de finanţare cu trageri multiple pot fi realizate reduceri semnificative ale costurilor de finanţare.

Ce face Primăria Constanța cu banii!

Astfel, instrumentul financiar propus comportă costuri reduse faţă de costurile implicate de un credit bancar obişnuit în vederea realizării obiectivelor de investiţii de interes local identificate a fi prioritare de către aparatul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Constanţa.

Primaria Constanta a lansat o licitatie pentru contractarea creditului de 269 de mil. de lei. Ce vrea sa faca cu banii!lista de investiții ce urmează a fi realizate cu banii contractați

Ţinând cont de faptul că bugetul local nu dispune de fondurile necesare pentru finanţarea obiectivelor prioritare de investiţii, pentru asigurarea unei utilizări eficiente a resurselor financiare şi pentru minimizarea costurilor finanţării, Vergil Chițac a iniţiat proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne/externe în valoare de maximum 269.827.057,83 lei, iar consilierii l-au aprobat, în ședința din august a.c.

Banii vor fi investiți în reabilitarea mai multor unități de învățământ.

Primaria Constanta a lansat o licitatie pentru contractarea creditului de 269 de mil. de lei. Ce vrea sa faca cu banii!lista de investiții ce urmează a fi realizate cu banii contractați

Joi, 3 octombrie a.c., a fost lansată și licitația publică în vederea achiziției de servicii acordare credit (finanţare rambursabilă) destinate realizării investiţiilor de interes public local. Procedura aplicată: selecția de oferte. Precizăm că durata contractului este de 144 luni, respectiv 12 ani, de la data semnării contractului.

Pași parcurși de municipalitatea până la contractarea creditului

Atribuirea contractului de achiziție se va realiza în urma aplicării prezentei proceduri de selecție de oferte, după cum urmează:

Etapa I - Publicarea invitației de participare și primirea ofertelor:

a) Publicarea în SEAP a anunțului publicitar privind organizarea selecției de oferte; publicarea pe pagina de internet a autorității contractante a documentației; Perioada cuprinsă între data publicării anunțului publicitar și data primirii ofertelor va fi de cel puțin 20 (douăzeci) de zile calendaristice.
b) Primirea solicitărilor de clarificări sau informații suplimentare, elaborarea și transmiterea răspunsurilor, după caz;
c) Primirea ofertelor (documente de calificare, propunere tehnică, propunere financiară preliminară);
d) Deschiderea ofertelor, în prezența Comisiei de Evaluare și a reprezentanților ofertanților, după caz. Citirea publică a tuturor costurilor de finanțare.
e) Examinarea ofertelor, solicitarea de clarificări (după caz), stabilirea ofertelor admisibile și respingerea ofertelor neconforme;
f) Analizarea clauzelor contractuale propuse de ofertanți și stabilirea clauzelor contractuale care vor face obiectul negocierilor;
g) Transmiterea Invitației de participare la etapa a II-a, cu privire la negocierea costurilor de finanțare și a clauzelor contractuale către toți ofertanții ale căror oferte au fost declarate admisibile. Perioada cuprinsă între data transmiterii Invitației de participare la Etapa a II-a și data stabilită pentru derularea negocierilor va fi de cel puțin 7 (șapte) zile calendaristice.

B. Etapa a II-a - Negocierea ofertelor de finanțare

a) Negocierile se vor derula cu ofertanții ale căror oferte au fost declarate
admisibile. Autoritatea contractantă va derula negocieri cu fiecare ofertant în parte. Negocierea va viza termenii și condițiile contractuale propuse de ofertant, precum și negocierea costurilor propuse (marje ale dobânzilor,
comisioane, alte costuri).
b) Negocierile vor avea loc în cadrul unor ședințe de negociere cu fiecare ofertant în parte, în cadrul unor ședințe de negociere derulate la sediul autorității contractante sau prin sistem video-conferință. Comisia de Evaluare va comunica ofertanților modalitatea de derulare a negocierilor odată cu transmiterea invitației la Etapa a II-a.
c) În funcție de rezultatele obținute în urma derulării procedurii descrise la punctul anterior, Comisia poate decide desfășurarea unei runde suplimentare de negociere sau acordarea unui termen suplimentar ofertantului pentru transmiterea ofertei sale finale.
d) În situația în care pe parcursul negocierilor derulate rezultă oportunitatea obținerii unor condiții de finanțare mai avantajoase prin optimizarea unora dintre elementele creditului solicitat (formulă de calcul a dobânzii, maturitate
etc), autoritatea contractantă poate efectua aceste adaptări în cadrul documentației.
e) În situația aplicării prevederilor punctului d) de mai sus, autoritatea contractantă va solicita tuturor operatorilor economici care au depus ofertă de creditare să prezinte o ofertă care să răspundă noilor caracteristici ale creditului solicitat și va putea derula negocieri cu ofertanții.
f) În cadrul negocierilor sau în cuprinsul ofertei finale transmise, fiecare ofertant are obligația de a declara că oferta sa, astfel cum a fost negociată, este finală, pe deplin angajantă și nu mai poate fi îmbunătățită.
g) În situația în care nu se va ajunge la acord asupra unora dintre prevederile contractuale propuse a fi modificate și care sunt considerate de Comisie ca fiind dezavantajoase pentru autoritatea contractantă, Comisia poate aprecia oferta respectivă ca fiind neconformă și poate decide respingerea acesteia.

C) Etapa a III-a – Stabilirea clasamentului, atribuirea și semnarea contractului

a) Evaluarea de către autoritatea contractantă a ofertelor de finanțare finale, stabilirea clasamentului ofertelor în baza criteriului de atribuire stabilit în documentație în ordinea descrescătoare a punctajului obținut.
b) În situația în care autoritatea contractantă apreciază că termenii și condițiile financiare obținute în urma evaluării ofertelor finale nu justifică din punct de vedere economic contractarea finanțării pentru realizarea obiectivelor de investiții, raportat la toate costurile asociate pe care autoritatea contractantă trebuie să le asigure, autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a decide contractarea împrumutului pentru o valoare inferioară sumei maxime solicitate sau anularea procedurii de achiziție.
c) Comunicarea, către toți ofertanții, a rezultatului achiziției, inclusiv comunicarea costurilor de finanțare finale propuse de fiecare ofertant.
d) Atribuirea contractului de servicii și semnarea contractelor privind finanțarea, după obținerea de către autoritatea contractantă a avizului favorabil privind contractarea împrumutului din partea Comisiei pentru Autorizarea Împrumuturilor Locale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710