REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 12 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6850
17.4° Constanța Joi, 12 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6850
 

Primăria Constanța anunță planul de înverzire a orașului

Primăria Constanța anunță planul de înverzire a orașului

Andreea VLAICU 9 aprilie 2024 | 14:45 1467

La sfârșitul acestei primăveri, mii de de copaci, arbuști și plante decorative vor completa și mări suprafața de spațiu verde din oraș.  

Primaria Constanta anunta planul de inverzire a orasului

Până în luna iunie, decorul peisagistic existent va fi completat cu 9050 de arbori (platani, arțari, fagi, castani, tei, meri, peri și cireși decorativi etc), 3000 de bucăți de liane decorative (glicină, iederă, caprifoi, viță japoneză etc), 33700 de trandafiri, 45000 de fire de plante decorative ( lavandă, crizanteme, cimbrișor etc), 15300 buc arbuști decorativi și 398.000 de fire arbuști gard viu.

În paralel, pentru că niciun peisaj verde nu își păstrează prospețimea și frumusețea dacă nu este îngrijit în permanență, echipele strâng gunoaiele, cosesc spațiul verde, greblează frunzele și crengile uscate, curăță gardul viu, transportă resturile vegetale sau mătură aleile din parcuri.

Primaria Constanta anunta planul de inverzire a orasului

De asemenea, continuă intervențiile asupra arborilor. Se toaletează și se execută tăieri de corecție, intervenții atât de necesare pentru eliminarea ramurilor uscate, bătrâne sau atacate de carii, reducând astfel riscul de accidente.

Primaria Constanta anunta planul de inverzire a orasului

Toate aceste operațiuni sunt executate atât de echipele Primăriei Constanța, ale firmelor prestatoare, ale operatorului de salubrizare cât și de persoanele care beneficiază de venitul minim garantat.

Primaria Constanta anunta planul de inverzire a orasului

Facem încă o dată apel la dumneavoastră, să protejați plantațiile nou-înființate și, în situația în care constatați acte de vandalism sau de sustragere a arborilor, arbuștilor și a florilor de pe teren, să anunțați acest lucru la numerele de telefon: 0241.55.00.55 - Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484.205 și 0341.922  Direcția Generală Poliția Locală. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar un teren de sport sa joace si copiii un fotbal baschet handbal etc unde gasim mai draga mos teaca ?sau rusulica doar da banii de sport la negrotei si nimik pt locuitori ?
8
0
V-a apucat grija orașului! Dintr-o data! Dar tot pe combinații faceți tot! Toate firmele care au întrare în primărie sunt înființate fix de când este Chitac primar? De ce oare? Pt ca sunt manevrele doar a le lui Chitac! Ca la mafie! Nu întra nimeni nou sau cineva corect!
8
0
hotilor ordinari !!! Orice se face in orasul asta e putred la fel ca fraierul cara-si zice pentru marcel.
7
0
Credeam ca dărâmă betoanele cu cruce din parcuri.
6
0
Marcele esti p***t de bubui, continua sa o faca in continuare. V-a facut primaria curatentie in fata blocurilor putorilor dar comunistii veseli care si-au insusit domeniul public, aviz marcel, sunteti suparati ca v-a daramat primaria gardudtul facut din sarma din fata geamului sa va dau la cioc de neandertalieni
2
5
cele 70.000 de plante decorative ? cine sta sa le pazeasca ? si mai ales cat ne costa toata distractia ptr ca e vorba de banii nostri ? primaria si jurnalistii nu au cuvantul transparenta in vocabular ? toate se fac pe ascuns in stil mafiot ? pana una alta tot orasul nu are apa calda iar proiectul cetului care ar fi trebuit facut cu 30 de ani in urma avanseaza ca ochiul mortului
11
0
Bine ca l-ati dat afara din Directia Generala Politia Locala pe retardatul semianalfabet OLTEANU VALERIU. Daca iti inverzea terenul, acest dobitoc iti dadea amenda pentru iarba. Asemenea nemernici nu trebuie sa mai existe.
9
0
Bai ce de treaba face primaria asta in preajma alegerilor.
11
1
Platani ne trebuie. Ca n-aveam alergii si tantari tigru in Constanta. Sa ne facem si noi bucuresteni.
11
1
ECHIPELE TRIMISE DE PRIMARIE AU DISTRUS GARDURILE VII SI CONTINUA SA O FACA IN CONTINUARE,SUB TOT FELUL DE PRETEXTE. URMARILE SE VOR VEDEA IN VIITOR.
12
4

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275