REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
31.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Primăria Constanţa cumpără servicii VETERINARE

Primăria Constanţa cumpără servicii VETERINARE

Replica API 9 decembrie 2020 | 00:00 1217

După anunţul Primăriei referitor la faptul că în Constanţa nu se va mai captura niciun câine întrucât adăpostul public este plin şi după anunţarea dorinţei de a reamenaja şi moderniza adăpostul, iată că municipalitatea intenţionează să investeasă o sumă importantă în servicii veterinare cu medici veterinari de liberă practică. Aceste servicii vizează pe lângă altele, tratarea câinilor din adăpostul comunitar, dar şi sterilizarea lor.

1.623.063 de lei băgaţi în servicii veterinare

Aceste servicii veterinare cu medici veterinari de liberă practică, fac parte, potrivit Primăriei Constanţa, din serviciile sociale. Cei 1.623.063 de lei ar proveni din bugetul local aferent anului 2020. Printre cerinţele Primăriei se numără, prezentarea de către candidaţi, a unui atestat. Astfel, medicii veterinari trebuie să deţină un atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor Veterinari, indiferent de forma de organizare. În plus, aceştia mai trebuie să facă dovada că au prestat în ultimii 3 ani servicii sanitar veterinare similare, incluzând tratamente şi sterilizări. Durata vontractului încheiat ar urma să gfie de 12 luni. Persoanele cu funcţie de decizie sunt, printre alţii, primarul Vergil Chiţac şi cei doi viceprimari Ionuţ Rusu şi Florin Cocargeanu.

Serviciul Gestionare Animale Abandonate va acționa doar în situații de urgență

Amintim că Primăria Municipiului Constanța a anulat achiziția ”Serviciului de capturare, transport şi predare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanța”. Începând de joi, 26 noiembrie, în municipiul Constanța nu se mai capturează niciun câine. Adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acționa doar în situații de urgență. De asemenea, la adăpost au avut loc şi câteva lucrări de reamenajare

Poveste cu scandal

În urma anunţului făcut de Primărie cu privire la faptul că nu se va mai captura niciun câine, spiritele s-au încins. O parte dintre constănțeni, de teama maidanezilor rămaşi, acum, liberi pe străzi, au criticat deciza luată de Primărie, precizând că haitele de câini reprezintă un pericol. Însă, edilul a explicat, încă o dată, că este ceva temporar, iar măsura a fost luată tocmai pentru a îmbunătăți situația.

Citeşte şi:

SPIRITE încinse în scandalul CÂINILOR MAIDANEZI

Primăria Constanța anulează achiziția serviciului de capturare a câinilor fără stăpân

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum se poate imbunatati situatia daca lasi caine pe strazi domnule amiral ? Primim de la Primaria vaccin antirabic gratuit. Parca suntem la Radio Erevan.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620