REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Primăria Constanța, daune de aproape 100 de mii de lei, din cauza unui copac prăbușit peste mașină

Primăria Constanța, daune de aproape 100 de mii de lei, din cauza unui copac prăbușit peste mașină

Mirela PASCAL 8 mai 2023 | 00:00 2945

Șoferii care și-au găsit mașinile distruse de copacii căzuți şi care au acţionat în instanţă Primăria Constanţa, pentru despăgubiri, câștigă procesele pe bandă rulantă. Un constănţean a obţinut câştig de cauză într-un proces intentat Primăriei Constanţa, după ce maşina, un Audi A5, i-a fost avariată din pricina unui copac căzut pe autoturismul aflat în parcare. Din 2019 se judecă șoferul cu primăria și, deși a câștigat de două ori, încă nu și-a primit banii.

Primaria Constanta, daune de aproape 100 de mii de lei, din cauza unui copac prabusit peste masina

În august 2019, autoturismul marca Audi A5, aflat în parcarea amenajată din jurul unui bloc din Tomis Nord, a fost avariat din pricina unui copac ce s-a prăbuşit peste el, un copac bătrân, uscat. Incidentul s-a produs din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, de ploaie şi vânt puternic. Proprietarul a mers în instanță, după ce și-a reparat mașina în service, și a cerut daune de 85.330,66 lei, reprezentând contravaloarea remedierii avariilor suferite de autoturismul. A câștigat în instanță, atât la Judecătorie cât și la Tribunal. ”Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pe pârât la plata către reclamant a următoarelor sume: -84.827,88 lei - reprezentând contravaloarea remedierii avariilor suferite de autoturism; -502,78 lei - contravaloarea întocmirii devizului estimativ; -dobânda legală aferentă sumei totale de 85330,66 lei, calculată de la data înregistrării cererii de chemare în judecată, 20.12.2019 şi până la achitarea acestei sume; - cheltuieli de judecată, constând în taxă judiciară de timbru în cuantum de 2842 lei, onorariu expertiză auto în cuantum de 1000 lei, onorariu expertiză silvicultură în cuantum de 1500 lei, onorariu avocat în cuantum de 4000 lei”, se arată în minuta instanței. Cum era de așteptat, din nou primăria a formulat recurs, așa că dosarul a ajuns la Curtea de Apel, instanță care va avea ultimul cuvânt. Dacă și magistrații de aici îi vor da câștig de cauză șoferului, atunci Primăria Constanța va trebuie să achite despăgubirile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!vvnumar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!vnumar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!! numar dosar !!!
3
0
nu pot sa nu remarc acordarea cheltuielilor de judecata integral, desi in 99 la suta din cazuri instantele nu fac acest lucru ! 99 la suta fiind mai fraieri . dobânda legală aferentă sumei totale de 85330,66 lei, calculată de la data înregistrării cererii de chemare în judecată, 20.12.2019 şi până la achitarea acestei sume ! bai cine e asta bre ? postati numarul de dosar sa vedem cine judeca , cine e reclamantu asta ? ca e foarte ciudata speta !
9
1
Da chiar replica ce mai face Hira ? E bine mersi ? Deci in țara asta cine nu fura e fraier , vai mama noastră ma
4
0
Nu stiu de ce spune M.P.,ca un copac a cazut pe un automobil aflat intro parcare caci in poza arata nu se vede nici o parcare.
2
2
o parte din suma trebuie platita de chitac. numai asa ii va pune la treaba pe puturasii din subordine.
9
1
de ce???era parcare pe trotuar marcata,a primariei?rabla aia de 300 de dolari este pretuita cit un Rolls???ba,ati innebunit?dati.i flit ttiganului!
11
9
Nu din taxele mele, ai CASCO? NU? Atunci mooie, eu nu platesc taxe ca sa cumpere un p***t masina de lux din banii mei
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510