REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Joi, 17 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6885
8.3° Constanța Joi, 17 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6885
 

Primăria Constanța își ia cafeaua pentru protocol de la Mio Caffe! Video

Primăria Constanța își ia cafeaua pentru protocol de la Mio Caffe! Video

Andreea VLAICU 17 octombrie 2024 | 00:00 493

Constanța, orașul de la malul mării, pare să fie nu doar o destinație turistică de top, ci și un loc unde oficialii au gusturi extrem de rafinate în materie de... cafea. Și nu orice cafea, ci una cu pretenții, servită doar în cele mai selecte cafenele. Recent, Primăria Constanța a atribuit un contract prin achiziție directă, în valoare de peste 10.000 de euro, pentru achiziționarea produselor necesare activităților de reprezentare și protocol. Iar fericita câștigătoare? Nimeni alta decât Mio Caffe, o cafenea de renume local.

Primaria Constanta isi ia cafeaua pentru protocol de la Mio Caffe! VideoMio Caffe

Să fie oare Primăria Constanța atât de pasionată de cofeină încât a decis să investească o mică avere în aceasta sau poate că discuțiile oficiale se desfășoară mai bine la o ceașcă de cafea? Primăria Constanța a decis să atribuie, prin cumpărare directă, contractul de 50.837 de lei firmei Zio Cafe&Lounge SRL, care deține Mio Caffe.

Contractul reprezintă furnizarea de „Produse necesare activității de reprezentare și protocol (cafea), în Primăria municipiului Constanța”.

Primăria a demolat terasa cafenelei

Vergil Chițac a anunțat în luna noiembrie a anului 2020, printr-o postare pe rețelele de socializare, că va demola terasa de la Mio Caffe. „Am identificat o terasă, relativ faimoasă din câte mi s-a spus, construită ilegal pe domeniul public, care până la sfârșitul săptămânii va fi demolată! Facem ce spunem și spunem ce facem”, a scris acesta. Zis și făcut, pe 26 noiembrie terasa a fost demolată. Totuși, la începutul anului 2021, firma care deținea cafeneaua a primit certificatul de urbanism pentru amplasarea unei pergole. Cu toate acestea, primăria a demonstrat că, indiferent de autorizații, cafeaua rămâne o prioritate.

Primaria Constanta isi ia cafeaua pentru protocol de la Mio Caffe! VideoMio Caffe

Relația strânsă dintre Mio Caffe și Primăria Constanța

Primăria Constanța pare să fi dezvoltat o adevărată afinitate pentru cafeaua de la Mio Caffe, achiziționând cafea de la acest furnizor încă din 2019. De atunci, contractele au continuat anual, iar în 2023, valoarea acestora a ajuns la 84.868 de lei pentru produse necesare activităților de protocol.

Cine deține cafeneaua!

Firma Zio Cafe & Lounge SRL a cafenelei Mio Caffe este deținută de familia Darlaiane. Societatea a fost înființată în anul 2012 și se ocupă cu „Comerțul cu ridicata cu cafea, ceai, cacao și condimente”. Administratorul firmei este Darlaiane Dumitru, dar și acționar majoritar cu 70%. Al doilea asociat este Mariana Darlaiane, cu 30%. În anul 2023, firma a înregistrat cifre de afaceri de 1,6 milioane de lei, profit de 334.787 de lei și datorii de 1,5 milioane de lei, cu doar 3 angajați.

Primaria Constanta isi ia cafeaua pentru protocol de la Mio Caffe! VideoZio Cafe & Lounge SRL

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urmeaza saracie dupa alegeri ca trebuie platite imprumuturile
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445