REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
9.4° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Primăria Constanța, lider și anul acesta la cheltuielile pentru iluminatul festiv!?

Primăria Constanța, lider și anul acesta la cheltuielile pentru iluminatul festiv!?

Andreea VLAICU 1 octombrie 2024 | 00:00 171

An de an, subiectul ornamentelor și iluminatului festiv în orașul de la malul mării generează controverse printre locuitori, fiind aproape imposibil de găsit o soluție care să-i mulțumească pe toți. Cheltuielile autorităților locale continuă să fie un subiect de dezbatere, indiferent dacă acestea s-au situat în topul național sau au fost reduse la minim. Până în acest moment, Constanța rămâne în topul orașelor din România cu cele mai mari cheltuieli pentru iluminatul festiv. Contractul pentru instalarea decorațiunilor și luminițelor de Crăciun a depășit, din nou, sumele alocate de alte mari orașe, cu un contract în valoare de 3,7 milioane de lei.

Primaria Constanta, lider si anul acesta la cheltuielile pentru iluminatul festiv!?licitația pentru municipiul Constanța

Primăria Constanța a spart gheața și anul acesta la iluminatul festiv! Administrația locală a lansat licitația pentru beculețele de Crăciun pe data de 10 septembrie, iar până în acest moment, municipiul se poate lăuda cu cel mai scump iluminat festiv. De menționat este și faptul că momentan marile orașe precum Brașov, Sibiu și București nu au demarat procedura de licitație a contractelor, însă, privind înapoi, cu toate că stațiunile montane și capitala se pot mândri cu târguri de Crăciun spectaculoase, Constanța rămâne în top 3 în privința banilor puși la bătaie.

Administrația locală a Constanței a lansat licitația pentru iluminatul festiv pe data de 10 septembrie, iar sumele alocate depășesc cu mult cheltuielile altor orașe. Cu un buget de 3.788.660 de lei, Constanța are cel mai scump iluminat festiv din țară până acum, cu mult peste media națională.

Primaria Constanta, lider si anul acesta la cheltuielile pentru iluminatul festiv!?contractele pentru iluminatul festiv al orașelor din România

În contrast, alte orașe mari nu au demarat încă procedurile de licitație, însă chiar și în anii anteriori, sumele alocate pentru decorarea de Crăciun au fost mult mai modeste. De exemplu, Oradea a semnat, pentru anul acesta, un contract de 1.598.206,67 lei pentru iluminatul festiv. La fel, Pitești a alocat 1.258.800 lei, Buzău 999.920 lei, iar Slatina, un oraș de dimensiuni mai mici, a cheltuit doar 380.999,92 lei pentru beculețele de sărbători. De remarcat este și cazul Galațiului, care a încheiat un contract de 6.500.000 lei, însă acesta acoperă o perioadă de doi ani, ceea ce înseamnă că în 2024, orașul va cheltui aproximativ 3.250.000 lei pe iluminatul festiv.

Anul trecut, Primăria Constanța a scos din buzunar în jur de 4 milioane de lei, iar în anul 2022 aproximativ 3 milioane de lei, păstrându-se în ambii ani, în top, aflându-se pe locul 2, după Primăria Capitalei. 

Primaria Constanta, lider si anul acesta la cheltuielile pentru iluminatul festiv!?iluminatul festiv în Constanța

Așadar, deși Constanța continuă să domine în clasamentul național al cheltuielilor pentru iluminatul festiv, rămâne de văzut cum se vor poziționa alte mari orașe care nu au demarat încă licitațiile, precum Brașov, Sibiu și București. Având în vedere că aceste orașe sunt cunoscute pentru târgurile de Crăciun spectaculoase și decorațiunile impresionante, ne așteptăm ca și ele să aloce bugete semnificative pentru sărbători. Totuși, până la finalizarea acestor licitații, Constanța rămâne în topul investițiilor pentru iluminatul festiv din România, un aspect care va continua să fie subiect de dezbatere publică.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515